Į vasaros stovyklą – ir lėktuvu, ir troleibusu

Šiemet Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC) vėl stebina šalies vasarotojus originaliomis neformaliojo ugdymo stovyklomis. Kaip ir kasmet organizuojamas vaikų ir jaunimo vasaros poilsis gražiose Lietuvos vietose ir užsienių kurortuose. Tačiau LVJC savo stovykloms kelia daugiau tikslų: ugdyti savarankišką, pasitikinčią savimi, atsakingą ir sąmoningą asmenybę.
Vienose labiausiai turistų lankomų šalių Kroatijoje ir Ispanijoje LVJC organizuoja ne tik malonias, bet ir naudingas vasaros atostogas vaikams ir jaunimui iš visos Lietuvos.

Liepos 7–14 d. vyks neformaliojo ugdymo stovykla Ispanijoje „Tikrą draugą Katalonijoje pažinsi”. Ši kritinio mąstymo, savarankiškumo ir atsakomybės įgūdžius lavinanti stovykla skirta 12 – 18 m. jaunimui. Kad kuo daugiau laiko stovyklautojai galėtų praleisti nepakartojamo grožio šalyje, į Ispanijos sostinę jie vyks ir grįš lėktuvu. Stovyklos metu, jaunimas aplankys gražiausias ir žinomiausias Barselonos vietas, istorines Viduržemio jūros pakrantes, pramogaus vandens parke, leisis į žygius.

Anot stovyklos organizatorės Jolantos Markevičienės (LVJC), pramogos yra smagus neformaliojo ugdymo fonas. Mėgaudamiesi Ispanijos saule stovyklautojai dalyvaus kūrybinėse užduotyse, komandiniuose ir strateginiuose žaidimuose. „Jau ne pirmi metai, kaip iš užsienio stovyklų vaikai grįžta atsakingesni, savarankiškesni, brandesni”, – pasakojo J. Markevičienė.

Kita naudingo poilsio vasaros stovykla vyks Kroatijoje, Rijekoje, liepos 23 d. – rugpjūčio 2 d. Stovykloje „Adrijos ambasadoriai” 12 – 18 m. jaunimas per keliones, ekskursijas, kūrybines užduotis išsamiai pažins Kroatiją, komandiniuose ir simuliaciniuose žaidimuose, vakaro atrakcijose ir diskusijose atskleis savo asmenines savybes, ugdys pasitikėjimą savimi, bendradarbiavimo įgūdžius. Anot profesionalių ir kūrybingų „Adrijos ambasadorių” vadovų, stovyklautojai tikrai nenuobodžiaus: juos nuolat stebins siurprizai ir, žinoma, kurorto pramogos.

Vienos didžiausių LVJC naujienų – „Jaunųjų lyderių vasaros mokykla” Varėnos rajone ir šokių stovykla-seminaras „Skraidančios pėdos” Molėtų rajone. Šiose pagal Europos jaunimo stovyklų modelį rengiamose stovyklose, vaikai ir jaunuoliai įgis šiuolaikinėje visuomenėje labai reikalingų lyderystės ir darbo komandoje įgūdžių. Lyderystės seminarus ves įdomūs reklamos ir socialinių mokslų specialistai. Šokio pamokas – vieni geriausių Lietuvoje įvairių stilių šokio meistrai.

Mažuosius vilniečius LVJC kviečia Į papildomą dienos stovyklų ciklą sostinėje „Europos mozaikos kūrėjai”, kur per dailės, muzikos, šokio, teatro ir sporto užsiėmimus bus lavinamas vaikų kūrybiškumas, improvizacijos bei socialiniai įgūdžiai. Vaikai mokysis dirbti komandoje, diskutuoti, padėti vieni kitiems, atlikti įvairias užduotis. Kol tėveliai bus darbe, jų 7 – 11 m. atžalos mokysis įvairių Europos šalių šokių, pieš įvairių Europos šalių pasakas, statys spektakliuką, mokysis dainų, žais Europos šalių žaidimus bei lankysis įvairiuose pramogų parkuose Vilniuje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.