Tenisas: J.Henin ir R.Nadalis apgynė titulus

Paryžiuje pasibaigusio atviro Prancūzijos teniso čempionato nugalėtojais tapo belgė Justine Henin ir ispanas – šveicaras Rafaelis Nadalis – Roger Federeris.

Moterų vienetų varžybas trečius metus iš eilės laimėjo 25 metų belgė J.Henin. Šeštadienį finale ji 6:1, 6:2 sutriuškino septintąją turnyro raketę devyniolikmetę serbę Aną Ivanovič.

Keturiskart šių pirmenybių nugalėtoja pajėgiausia planetos tenisininkė J.Henin antrus metus iš eilės šiame turnyre varžovėms nepralaimėjo nė vieno seto. Pirmą kartą Paryžiuje ji triumfavo 2003 metais. Iki šiol tris kartus iš eilės (1990-1992) atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių čempionate Paryžiaus kortuose pavyko tapti tik amerikietei Monicai Seleš.

Iš viso per savo karjerą J.Henin laimėjo jau šešis „Grand Slam” serijos teniso turnyrus ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik aštuonis turnyrus laimėjusiai amerikietei Serenai Williams.

Vyrų vienetų finale vakar susitiko nugalėtojo titulą gynęs 21 metų ispanas Rafaelis Nadalis (2) ir turnyro favoritas 25 metų šveicaras Roger Federeris (1). Pergalę rezultatu 6:3, 4:6, 6:3, 6:4 iškovojo ir didįjį prizą laimėjo pirmasis – antrasis.

Vyrų dvejetų varžybas laimėjo šeštoji turnyro pora – Bahamų atstovas Markas Knowlesas ir kanadietis Danielis Nestoras. Finale jie 2:6, 6:3, 6:4 nugalėjo devintąjį pagal reitingą Čekijos duetą – Lukašą Dlouhy bei Pavelą Viznerį. Tai buvo jau trečiasis M.Knowleso ir D.Nestoro laimėtas „Grand Slam” serijos turnyras. 2002 metais jie tapo Australijos atvirojo teniso čempionato nugalėtojais, o 2004 metais triumfavo atvirose JAV pirmenybėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.