„Vėtros” vairininkas debiutavo nesėkme

Po Lietuvos futbolo A lygos čempionato XIII turo rungtynių dar labiau nuo persekiotojų atitrūko titulą ginantys Kauno „FBK Kaunas” futbolininkai. O Vilniaus „Vėtra”, turinti naują vairininką, nusileido sostinės „Žalgiriui” ir šis įsitvirtino lyderių trejetuke.

Kauno komanda, kurią treniruoja Angelas Červenkovas, šeštadienį išvykoje 2:1 nugalėjo Klaipėdos „Atlantą. Po 14 rungtynių ji turi 32 taškus ir čempionate tvirtai pirmauja. Išvykoje žaidę kauniečiai jau pirmą minutę pelnė įvartį – tai padarė Mindaugas Bagužis. 8-ą min. Luka Aničičius rezultatą išlygino, tačiau dar iki pertraukos pergalingą įvartį įmušė Audrius Kšanavičius.

„Pralaimėjimo nenusipelnėme”

Į antrąją vietą pakilo Vilniaus „Žalgirio” futbolininkai, namie 1:0 įveikę kitą sostinės ekipą „Vėtrą”. Pergalingą įvartį 28-ą min. pelnė moldavas Iulianas Bursucas. Per šį susitikimą kaip „Vėtros” komandos vairininkas debiutavo iki šiol klubo trenerių štabe dirbęs 33 metų Donatas Vencevičius. Jau rašėme, kad jis pakeitė specialistą iš Rusijos Aleksandrą Tarchanovą, kuris abipusiu susitarimu paliko savo postą prieš dvi savaites.

Praėjusio sezono bronzos medalininkė „Vėtra” turėjo verstis be traumuotų gynėjo Algio Jankausko ir saugų Dejano Milošeskio bei Gedimino Butrimavičiaus. Pirmą kartą šį sezoną per Lietuvos čempionato rungtynes starto vienuolikėje pasirodė Darvydas Šernas ir Bobis Božinovskis, o po varžybų Lietuvos rinktinėje į komandą grįžęs gynėjas Andrius Skerla perėmė kapitono raištį.

„Vėtros” kapitono pareigas ėjęs A.Skerla neslėpė nusivylimo. „Rezultatas – nelogiškas, – sakė jis. – Mes nenusipelnėme pralaimėjimo. Patys kalti, turėjome tiek momentų ir nė vieno neišnaudojome. Tačiau nereikia nuleisti rankų, ir įvarčiai bei pergalės anksčiau ar vėliau ateis.”

Tai buvo penkta „Vėtros” nesėkmė A lygoje. Po šio mačo ji ir toliau užima šeštąją vietą. Pergalę iškovoję Armino Narbekovo auklėtiniai pakilo į antrąją poziciją ir nuo lyderio „FBK Kauno” atsilieka 6 taškais.

Tačiau žalgiriečių pozicija nelabai tvirta, nes vakar turą baigė „Vilniaus” futbolininkai, rungtyniavę su autsaideriu Visagino

„Interu”. Laimėjimo atveju „Vilnius”, surinkęs 27 taškus, turėjo išstumti „Žalgirį” iš antrosios vietos.

Antra „Šilutės” pergalė

Per trečiąsias šeštadienio rungtynes priešpaskutinėje vietoje esanti „Šilutė” savo aikštėje 2:1 nugalėjo septintąją vietą užimančius „Šiaulius”. „Saugai nesugebėjo sukurti progų, išlaikyti kamuolį, be to, gynėjai darė klaidų”, – vardijo pralaimėjimo priežastis „Šiaulių” treneris Rytis Tavoras.

„Šilutės” strategas Eugenijus Riabovas džiaugėsi, kad pergalę lėmė atidus žaidimas ginantis ir neblogas pasirengimas rungtynėms. Tai buvo antras šilutiškių laimėjimas čempionate.

Su „Šilute” šiauliečiai žaidė be traumas patyrusių Deivydo Lunskio, Andrejaus Oriolo ir Donato Strockio.

Pirmą įvartį 17-ą min. įmušė Gediminas Vičius. „Šiauliai” stengėsi išlyginti rezultatą, tačiau 68-ą min. patys praleido ir antrąjį: į baudos aikštelę įsiveržusį šilutiškį pargriovė Giedrius Arlauskis, o į jo vartus skirtą 11 metrų baudinį pataikė Marius Bezykornovas. „Šiauliai” sugebėjo sušvelninti rezultatą tik baigiantis mačui – stipriu tiksliu smūgiu įvartį pelnė Gediminas Butavičius.

Rungtynės tarp Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės savininkės Marijampolės „Sūduvos” ir vicečempionės Panevėžio „Ekrano” komandos baigėsi lygiosiomis 1:1.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.