Klaipėdą atranda kinai

Į Klaipėdą plūsta vis daugiau turistų iš egzotiškų kraštų.

Pastaruoju metu Klaipėdoje pradėjo lankytis turistai iš Peru, Naujosios Zelandijos, Australijos, Malaizijos, Indonezijos, Indijos, Kinijos ir kitų šalių.

Klaipėdos kultūros ir turizmo informacijos centro (KTIC) direktorė Romena Savickienė sakė, kad paprastai turistai apie Klaipėdą sužino vieni iš kitų.

„Kartais per tarptautinę turizmo parodą prieina kokios nors egzotiškos šalies gyventojas ir sako, kad girdėjo iš draugų apie Klaipėdą bei klausia, kaip galėtų čia atvykti”, – džiaugėsi R.Savickienė.

Kad Klaipėdą atranda vis daugiau tolimųjų kraštų gyventojų, KTIC darbuotojai pastebėjo jau pernai. Daugėja ir atvykėlių iš JAV, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Ukrainos, bet mažėja vokiečių.

Direktorė pastebėjo ir tai, kad turistai į Klaipėdą mieliau vyksta nebe grupėmis, bet pavieniui.

Pagal sėkmingą turizmo sezono pradžią galima spręsti, kad turistų daugės.

„Didesnį turistų srautą nulems ir tai, kad į Klaipėdą atvyks daugiau kruizinių laivų nei pernai. Pernai užsuko 48 kruiziniai laivai, šiemet turėtų atplaukti – 67. Vien kruiziniais laivais atplaukusių turistų turėtų padaugėti nuo 25 iki 30 tūkstančių per metus”, – teigė direktorė.

Ne visi kruiziniais laivais atplaukę turistai lieka Klaipėdoje.

„Neseniai viena kelionių agentūra dalį kruiziniu laivu atplaukusių turistų išvežė tiesiai į Vilnių. Anksčiau kruizinių laivų keleivius agentūros imdavo iš Rygos, o kitą dieną atveždavo į Klaipėdą, kai pas mus atplaukdavo tas pats laivas. Dabar jau ima iš Klaipėdos”, – apgailestavo pašnekovė.

Direktorė pripažino, kad Klaipėdoje turistams trūksta pramogų.

„Nėra istorinių pastatų, ypatingų bažnyčių. Turistus vedame prie peliuko, Senamiesčio katino, šuns ir drakono ant „Pajūrio” sienos skulptūrų. Laukiame, kada Kruizinių laivų terminale atsiras berniuko skulptūra. Turistus į Klaipėdą viliotų ir pramogos, renginiai. Būtų šaunu, jeigu kavinėse vyktų, pavyzdžiui, muzikiniai vakarai”, – siūlė R.Savickienė.

Direktorė neigė, kad daugiausiai turistai vežami į „Akropolį”. Pašnekovė tikino, kad į „Akropolį” dažniausiai vyksta tik laivų įgula ir vienas kitas turistas. Iš 3000 laivu atplaukusių žmonių į „Akropolį” važiuoja vos apie 150.

„Turistus kaip tik visomis išgalėmis bandome sulaikyti senamiestyje. Todėl ruošiame amatų muges prie „Meridiano”, – sakė R.Savickienė.

Direktorė teigė, kad svečiai supratingai žiūri į Klaipėdoje vykstančias statybas. Tačiau juos stebina tokios užkonservuotos griuvenos, kaip centre stovintis buvęs „Baltijos” kino teatras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.