Mažuosius moko mylėti gamtą

Kelyje link Jūrų muziejaus mažuosius poilsiautojus vilioja nauja pramoga.

Smiltynėje, prie Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų centro atidarytas ekologinis – pažintinis takas „Gamtos mįslės”.

Jis skirtas ikimokyklinio ir jaunesniojo amžiaus vaikams.

„Tai gamtos mokyklėlė, kurios tikslas – supažindinti vaikus su gamta kaip su fenomenu, parodyti, kokia ji įdomi ir kaip svarbu ją išsaugoti. Mažieji ugdomi žaidimais, pratimais, mįslėmis. Kviečiame apsilankyti ne tik pedagogus su savo auklėtiniais, bet ir šeimas. Juk pramoga nieko nekainuoja”, – pasakojo lankytojų centro vadovė Algina Vainilavičienė.

Prieš dvi savaites atidarytas takas jau sulaukė daugiau kaip šimto vaikų ir moksleivių.

Projektui įgyvendinti Kuršių nerijos nacionalinis parkas skyrė daugiau kaip 10 tūkst. litų. Dar triskart tiek skirta iš Europos Sąjungos fondų.

Nacionalinio parko darbuotojai tikino nepajėgsiantys aptarnauti vis didėjančio lankytojų srauto. Todėl jie tikisi glaudaus bendradarbiavimo su Klaipėdos kolegija, vienintele šiuo metu mieste rengiančia pradinio ugdymo pedagogus, kitomis miesto švietimo įstaigomis ne tik kuriant tokių edukacinių užsiėmimų gamtoje programėles, bet ir apmokant, konsultuojant tokių pamokėlių vedėjus. Jais galėtų būti ne tik parko darbuotojai, bet ir darželių auklėtojai, pradinių klasių mokytojai, būsimieji pedagogai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.