Vasara – radiatorių keitimo metas

Gyventojai klausia, nuo ko reikėtų pradėti norint bute pakeisti radiatorius, kaip būtų galima patikrinti reikiamą radiatorių skaičių butuose, nes yra asmenų, prisijungiančių papildomų sekcijų, o mokėti už suvartotą šilumą tenka visiems namo gyventojams proporcingai buto šildomam plotui.

Daugiabučių namų vidaus šildymo sistema yra bendra visų namo gyventojų nuosavybė, todėl problemas turi spręsti patys gyventojai. Savavališkas radiatorių skaičiaus, t.y. šildymo prietaisų šildomo paviršiaus ploto padidinimas atskiruose butuose gali sutrikdyti viso namo šildymo sistemos darbą, tolygų patalpų šildymą. Gyventojai už šilumą moka proporcingai buto plotui, todėl viename bute pridėjus radiatorių, nukenčia kitų butų gyventojai.

Būtinas namo projektas

Bet kokie pakeitimai galimi tik pagal namo šildymo sistemos projektus, suderintus su šilumos tiekėju. Norint pakeisti seno tipo radiatorius naujais, būtina išlaikyti projektinę radiatorių galią.

Jokie pakeitimai, t.y. radiatorių šildomo paviršiaus didinimas, jeigu tai nėra numatyta viso gyvenamojo namo šildymo sistemos projekte, nėra leidžiami. Už radiatorių projektinę galią atsako kiekvieno buto savininkas, šildymo prietaisų kiekį butuose kontroliuoja šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas bei pastato savininkas. AB „Panevėžio energija” atstovai, prižiūrėtojui ar pastato savininkui paprašius, taip pat gali dalyvauti nustatant šildymo prietaisų kiekį butuose (patalpose).

Informaciją suteiks AB „Panevėžio energija”

Tad patys gyventojai turėtų pasirūpinti, kad radiatorių kiekis butuose atitiktų projektinį. Neturint namo projekto, galima kreiptis į namų šildymo sistemas eksploatuojančią organizaciją arba į AB „Panevėžio energija” dėl šildymo prietaisų perskaičiavimo pagal konkretaus namo arba tipinį projektą. „Panevėžio energijos” teikiama ši paslauga yra mokama. Namo butų savininkams šildymo prietaisų perskaičiavimas kainuotų mažiau, jei namo bendrijos pirmininkas ar administratorius kreiptųsi į AB „Panevėžio energija” dėl viso namo šildymo prietaisų perskaičiavimo negu kiekvieno buto savininkas atskirai. Informacija dėl šildymo prietaisų perskaičiavimo teikiama AB „Panevėžio energija”, Technikos skyrius, 401 kab., arba tel.: 50-10-39, 50-10-37.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Vasara – radiatorių keitimo metas"

  1. Rita

    Kažkodėl nė vienas kaimynas neatsižvelgia, kad mano buto visi kambariai kampiniai ir niekada nebūna šilta. Manau, kad mokėdama už šildymą galiu tuo ir šiek tiek pasinaudoti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.