Panevėžio miesto valdžia mėgsta pasivažinėti

Dar net neįpusėjus pusmečiui, miesto valdininkai ir politikai baigia pravažinėti visų metų komandiruotėms numatytas lėšas. Per pirmuosius penkis metų mėnesius Tarybos nariai jau „pravažinėjo” 31 tūkstantį, o administracija – 25,5 tūkstančio litų. Vykstama paprastai pas gausius Panevėžio miestus partnerius ir dar ieškoma naujų draugų Kinijoje, Izraelyje. Dažniausiai į komandiruotes važiuoja meras Vitas Matuzas, vicemerai, Tarybos nariai.

Miesto savivaldybės Finansų tarnybos vedėjos Angėlijos Jasinskienės teigimu, 2006 metais Savivaldybės administracijos darbuotojų komandiruotėms apmokėti išleista 65,8 tūkstančio litų, Tarybos narių – 39,4 tūkstančio litų. Šiemet Tarybos nariams nustatytas 50 tūkstančių litų, o administracijos darbuotojams – 36,2 tūkstančio litų komandiruočių limitas.

Spėjo paišlaidauti

Atrodytų, pinigai nėra labai dideli, tačiau per pirmuosius penkis metų mėnesius Tarybos nariai jau „pravažinėjo” 31 tūkstantį, o administracija – 25,5 tūkstančio litų. Pasak A.Jasinskienės, vien už bilietus iš viso išleisti 44 tūkstančiai litų. Tarnybos vadovė sakė, kad metų pradžioje daugiau keliaujama, todėl nuogąstauti nėra ko. Be to, jei prireiks, Taryba turi teisę vienoms reikmėms sumažinti, o kitoms padidinti finansavimą.

Tvarkai nenusižengia

A.Jasinskienė „Panevėžio balsui” sakė, kad politikai ir Savivaldybės administracijos darbuotojai už biudžeto pinigus dažniausiai vyksta pas partnerius, ir dažnai būna, kad užsieniečiai apmoka visas ar dalį kelionės išlaidų. Tarnybos vedėja neslėpė, kad už mūsų valdžios vyrams ir moterims parodytą svetingumą tenka apmokėti ir į Panevėžį atvykusių svečių viešnagių išlaidas. Ponia Angėlija įvardyti svečių išlaikymui išleidžiamų pinigų sumos negalėjo, tačiau patikino, kad reprezentacijai išleidžiama ne daugiau kaip du procentai paprastųjų išlaidų ir nustatytai tvarkai nenusižengiama.

Keliauninkai tie patys

Pasiteiravus apie didžiausius keliautojus, A.Jasinskienė sakė, kad apskaita dėl konkrečių asmenų komandiruočių nevedama, nes tarnyboje mažai darbuotojų. Anot jos, kaip ir dera, dažniausiai į komandiruotes važiuoja meras, vicemerai, Tarybos nariai, Aplinkos apsaugos ir Kultūros skyrių vadovės.

Šiemet dar nekeliavo

Rajono politikai ir Savivaldybės administracijos darbuotojai, nors rajonas turi partnerius Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Olandijoje, Norvegijoje, Vokietijoje bei Italijoje, po pasaulį važinėja gerokai mažiau. Savivaldybės administracijos direktoriaus Vitalijaus Žiurlio teigimu, pernai 225 Savivaldybės administracijos, seniūnijų darbuotojams, Tarybos nariams komandiruotėms buvo skirta 21,5 tūkstančio litų, tačiau išleista tik 15,8 tūkstančio litų. Iš šių metų biudžeto komandiruotėms numatyta 33 tūkstančiai litų, o iki birželio 6 dienos buvo išleista tik 8339 litai. V.Žiurlio teigimu, šiemet daugiausia – tris kartus – į užsienį (Latviją, Estiją, Didžiąją Britaniją) vyko Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas kultūrai Remigijus Vilys. Tačiau, pasak Savivaldybės administracijos vadovo, nereikia pamiršti specialisto vizitų naudos: į rajoną iš Didžiosios Britanijos vaikų ir jaunimo orkestrams atvežta daug pučiamųjų instrumentų.

V.Žiurlio teigimu, nemažai Savivaldybės darbuotojų ir politikų kelionių į užsienį apmoka partneriai. Anot jo, yra numatytos ir reprezentacinės išlaidos svečiams priimti, tačiau šiemet į rajoną užsieniečiai dar nebuvo atvykę, todėl šie pinigai kol kas nepaliesti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.