Dar du Lietuvos jaunuoliai studijuos JAV karo akademijose

Jungtinių Valstijų ambasadorius Johnas Cloudas (Džonas Klaudas) pirmadienį įteiks paskyrimo raštus studijuoti Jungtinių Valstijų jūrų ir oro pajėgų akademijose dar dviem Lietuvos jaunuoliams.
Marius Jasmontas ir Martynas Šmitas baigs studijas 2011 metais. Jie gavo pilno išlaikymo stipendijas iš JAV vyriausybės.

M.Jasmontas yra kilęs iš Skuodo, pastaruoju metu mokėsi Vilniaus Licėjuje. M.Šmitas mokėsi Lietuvos karo akademijoje, pranešė JAV ambasada Vilniuje.

Kasmet grupė kandidatų studijuoti JAV karo akademijose varžosi tarpusavyje bei su kitais talentingais ir gerai išsilavinusiais vaikinais ir merginomis iš viso pasaulio, siekdami laimėti konkursą. Konkurso nugalėtojai grįš į Lietuvą po ketverių metų bakalauro ir karinių dalykų studijų, kur mokysis kartu su JAV ir valstybių-sąjunginkių tarptautiniais studentais.

Šiuo metu aštuoni Lietuvos jaunuoliai studijuoja trijose JAV karo akademijose. Trys studijuoja JAV karo akademijoje West Point, Niujorke (sausumos pajėgų akademija), du JAV karinių jūrų pajėgų akademijoje Anapolio mieste, Merilendo valstijoje, ir trys mokosi JAV pakrantės apsaugos akademijoje Niulondone, Konektikuto Valstijoje. Gegužės mėnesį keturi lietuviai baigė mokslus JAV karo akademijose ir grįžo į Lietuvą.

Rugsėjį Lietuvos krašto apsaugos ministerija kartu su JAV ambasada Vilniuje skelbs konkursą kitiems metams ir kvies kandidatus pateikti paraiškas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.