Castro per pirmąjį interviu televizijai atrodė stipresnis

Kubos lyderis Fidelis Castro (Fidelis Kastras) antradienį per savo pirmąjį interviu televizijai nuo tada, kai dėl žarnyno operacijos turėjo palikti valstybės vairą, atrodė kur kas sveikesnis, bet apie savo ateitį nekalbėjo.

F.Castro teigė, kad dabar daugiau valgo, ir per vieną valandą trukusį interviu valstybinei televizijai atrodė atsipalaidavęs.

Paklaustas, ar gerai jaučiasi, F.Castro atsakė: „Taip, taip, darau tai, ką turiu daryti. Nebėra daugiau jokių paslapčių. Sakiau, kad pirmą kartą pradėjau geriau valgyti”.

Tačiau jis neužsiminė, ar sugrįš vadovauti Kubai, ir pasakė tik tiek, kad toliau šalies spaudai rašys straipsnius, pavadintus „Komandantės apmąstymai” („Reflections of the Comandante”).

80 metų lyderis po ligos dar labiau pražilo, o jo kalba sulėtėjo, tačiau jis akivaizdžiai atrodė įveikęs didžiausią ligos krizę ir pralinksmėjo, prisiminęs savo vizitą į Šiaurės Vietnamą 1973 metais, kai jame vyko karas su Jungtinėmis Valstijomis.

Per interviu, kuris buvo įrašytas po savaitgalį įvykusio susitikimo su Vietnamo lyderiu Nong Duc Manhu (Nong Duk Manu), F.Castro vilkėjo raudonos, baltos ir mėlynos spalvų sportiniu kostiumu su maža Kubos vėliava ant krūtinės.

F.Castro, kaip jam būdinga, pradėjo kalbėti padrikai, kol skaitė ilgą sąrašą sausos statistikos apie energijos suvartojimą, švietimą ir visuomenės sveikatą Vietname.

Tai buvo pirmas F.Castro interviu televizijai po mėnesių netikrumo dėl jo sveikatos ir vienpartinės komunistinės Kubos likimo.

F.Castro nuo praėjusių metų liepos 26 dienos, kai pasakė savo paskutinę kalbą prieš atsiguldamas į ligoninę, nebuvo matytas vilkintis savo firminę žalių alyvuogių spalvos karinę uniformą ir iš viso nesirodė viešai.

Liepos 31 dieną jis perdavė valdžios įgaliojimus savo broliui Rauliui Castro, pirmą kartą nuo 1959 metų revoliucijos nusišalindamas nuo valdžios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.