Vienas vyriškis mėgino užšokti ant popiežių vežusio papamobilio

Trečiadienį per popiežiaus Benedikto XVI audienciją vienas vyras perlipo per užtvarą ir mėgino užšokti ant važiuojančio pontifiko automobilio, bet buvo sustabdytas sargybinių.

Tai buvo pirmas rimtas saugumo pažeidimas nuo 2005 metų balandžio, kai Benediktas XVI buvo išrinktas popiežiumi. Vyras pontifiko asmens sargybinius užklupo netikėtai ir sugebėjo atsidurti nuo popiežiaus per metrą.

Vatikano šaltiniai nurodė, kad vyras buvo neginkluotas ir nebūtų popiežiui sukėlęs rimtos grėsmės. Pats Benediktas XVI nematė, kas vyko už jo nugaros.

Televizijos reportaže buvo matyti, kaip pro šalį Šv.Petro aikštėje važiuojant popiežiaus automobiliui, beisbolo kepuraitę ir trumpas kelnes mūvėjęs vyras iššoka iš minios ir peršoka medinę užtvarą.

Puolęs iš popiežiaus dešinės, jis mėgino užšokti ant važiuojančio papamobilio, bet sugebėjo jį tik paliesti. Vyrą iš karto ant žemės parbloškė Vatikano sargybiniai.

Popiežius papamobilyje stovėjo ir žvelgė į kairę pusę minios link, nematydamas vyro, mėginusio užsiropšti ant automobilio.

Vairuotojas, regis, taip pat nepastebėjo, kas vyko automobilio gale, nes nepadidino greičio. Visas incidentas truko maždaug 15 sekundžių.

Jaunasis vyras buvo nuvežtas apklausti pas Vatikano teisėją, kuris nustatė, jog tai 27-erių metų vokietis, turintis psichinių negalių. Jis tik norėjęs atkreipti į save dėmesį ir visai neketinęs nuskriausti popiežiaus, vėliau pranešė Vatikanas.

Po apklausos minėtas asmuo buvo nuvežtas į psichiatrijos įstaigą Italijoje.

Nors asmenis Šv.Petro aikštėje sulaiko Vatikano sargybiniai, įtariamuosius pagal specialų tarptautinį susitarimą, galiojantį nuo 1929 metų, jie perduoda italų policijai.

Toje pačioje aikštėje 1981 metų gegužės 13-ąją turkas Mehmetas Ali Agca (Mehmetas Alis Agdža) šovė į Benedikto XVI pirmtaką Joną Paulių II ir jį sunkiai sužeidė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.