„Utenos trikotažo” savininkams ir vadovams galvas susuko dideli pinigai?

Didžiausio „Utenos trikotažo” bendrovės savininko – koncerno SBA ir įmonės generalinės direktorės Reginos Sajienės konfliktas, besisvaidant viešais kaltinimais, tęsiasi.

Pagal platinamus pareiškimus vis labiau aiškėja, kad viena iš svarbiausių nesutarimų priežasčių – dideli pinigai.

Paskutiniame jų R. Sajienė bando paaiškinti įvykius, susijusius su šių metų balandžio 26 d. vykusiu „Utenos trikotažo” visuotiniu akcininkų susirinkimu, ir „užkirsti kelią toliau platinti neatitinkančias tikrovę žinias”. Jame rašoma, kad įmonės akcininkų susirinkimas, dalyvaujant koncernui SBA, priėmė sprendimus dėl 2006 m. pelno paskirstymo, dividendų išmokėjimo, tantjemų valdybos nariams skyrimo ir kitus. Akcininkų susirinkimas pritarė valdybos siūlymui ir dividendams skyrė 7,934 mln. litų, arba 40 centų vienai 1 lito nominalios vertės akcijai. Keturiems valdybos nariams, kuriais yra ir R. Sajienė bei SBA prezidentas Arūnas Martinkevičius, paskirtos metinės išmokos (tantjemos), kurių suma lygi ankstesniais metais paskirtų išmokų dydžiui – 300 tūkst. litų visiems valdybos nariams.

Vėliau, anot pareiškėjos R. Sajienės ir kito valdybos nario Martyno Česnavičiaus, balsavimas įmonės valdybos posėdyje už tantjemų skyrimą „SBA atstovų viešai buvo įvertintas kaip bandymas pasisavinti šešiaženkles sumas, kas neatitinka tikrovės”.

„Laikome savo pareiga priminti, jog visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimai yra privalomi bendrovės valdymo organams ir turi būti vykdomi”, – tikina R. Sajienė.

Tuo tarpu SBA tvirtina, kad norima pakenkti ir numušti kainą parduodamam 51 proc. „Utenos trikotažo” akcijų paketui, kurį valdo koncernas. Nors su vienu iš investuotojų jau iš esmės buvo susitarta dėl kainos ir kitų pardavimo sąlygų, dabar kyla abejonių, ar galimas investuotojas iš viso nepasitrauks.

Smulkieji „Utenos trikotažo” akcininkai esą sukilo prieš „diktatorišką pagrindinio akcininko – koncerno SBA elgesį kitų bendrovės bendrasavininkių ir pačios įmonės atžvilgiu”. Dėl vidaus nesutarimų atsistatydinimo pareiškimus pateikė du iš keturių bendrovės valdybos narių – R. Sajienė ir M. Česnavičius, „Amber Trust” atstovas.

Naują valdybą turi išrinkti akcininkų susirinkimas, o ši – paskirti bendrovės vadovą. Kol kas tokių rinkimų data nepaskelbta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.