Melnragėje – dar vienas „auksinis” sklypas

Gegužės 29-ąją užfiksuotam parduodamo žemės sklypo kainos rekordui buvo lemta išsilaikyti lygiai savaitę.

Tądien įvykusiame jau septintajame šiais metais valstybinės žemės sklypų pardavimo aukcione Vilniaus bendrovė „Centrum Invest” už kiek didesnį nei 7 arų sklypą Melnragėje pasiūlė 970 tūkst. litų, arba 133,6 tūkst. Lt už vieną arą.

Tuo tarpu vakar dar vienas panašaus dydžio sklypas Melnragėje, Nėgių gatvėje 2, parduotas už rekordinę 1,5 mln. Lt sumą. Aukciono metu šio sklypo vieno aro kaina šoktelėjo iki dar neregėtų aukštumų – 168,9 tūkst. Lt. Šį sklypą panoro įsigyti taip pat Vilniuje registruota bendrovė.

Pasak Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, tokie kainų šuoliai šiek tiek stebina. Anot valdininkės, pasidžiaugti galėsime tik tuomet, kai bus užbaigtos visos aukciono procedūros – patvirtinti rezultatai, pasirašytas sutarties projektas ir sumokėti pinigai.

R. Gružienei abejonių sukėlė aukciono laimėtojo elgesys bei kalbos, jo delsimas pasirašyti aukciono protokolą.

„Jei sutartis iki nustatyto termino nebus pasirašyta, aukcionas bus laikomas neįvykusiu, tačiau tikėkimės, kad taip neatsitiks. Kaina, aišku, didžiulė – beveik 169 tūkst. litų už arą. Antra vertus, teko girdėti, kad Giruliuose už vieną arą privačios žemės siūloma iki 200 tūkst. litų. Vadinasi, pasiūlytoji kaina visiškai atitinka sklypų šioje teritorijoje rinkos kainą”, – sakė R. Gružienė.

Sklypas Nėgių g. 2 įvardytas kaip komercinės paskirties teritorija, skirta prekybos, paslaugų ir pramogų objektams statyti. Aukciono sąlygose nurodyta, kad čia gali būti statomas ne aukštesnis nei dviejų aukštų su mansarda pastatas. Nustatyta pradinė 0,0888 ha sklypo kaina buvo 501 tūkst. 398,71 lito.

Atplėšus vokus su pirminiais keturių pretendentų pasiūlymais pradinė aukciono kaina paskelbta 510 tūkst. litų. Varžytinių metu ši kaina išaugo beveik tris kartus.

Pasak R. Gružienės, tai buvo jau paskutinio sklypo Melnragėje pardavimas. Iš viso šiais Melnragėje buvo parduoti keturi sklypai. Be jau minėtojo Nėgių g. 2, parduoti valstybinės žemės sklypai Žiobrių g. 2, Otų g. 1 ir Žiobrių g. 1. Čia už vieną arą buvo pasiūlyta atitinkamai 98 tūkst., 99 tūkst. ir 133,6 tūkst litų.

Skyriaus vedėjos teigimu, yra suformuotas beveik 8 hektarų dydžio sklypas Giruliuose. Čia numatyta statyti gyvenamąjį kvartalą.

„Tačiau kol kas aukcionui jis nėra parengtas. Dalis sklypo apaugusi mišku, todėl yra priskirta miškų ūkio paskirties žemei. Prieš teikiant sklypą aukcionui, būtina atlikti tam tikras procedūras šios teritorijos naudojimo paskirčiai pakeisti”, – sakė valdininkė.

Artimiausias valstybinės žemės sklypų pardavimo aukcionas suplanuotas birželio 22-ąją. Tą dieną bus parduodamas pramonės ir sandėliavimo paskirties sklypas Tilžės gatvėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.