Remontininkai tapo „prabangos preke“

Vis sunkiau rasti statybininkų smulkiems darbams atlikti.

Seniausiojo Kretingos gatvės daugiabučio namo gyventojams niekaip nesiseka surasti remontininkų, kurie už žmonišką kainą perdažytų laiptinę.

Gyventojai radijo „Laluna” žaidime laimėjo 100 kilogramų dažų. Dažai jau atvežti, dailiai sukrauti rūsyje, tačiau sėkmė nuo gyventojų nusigręžė.

Pagrindinė iniciatorė ir organizatorė – šio namo gyventoja Irena, kiekvieną dieną seka skelbimus spaudoje, skambina iš eilės, ieško pagalbos. „Dažniausias atsakymas – „Laiptinių neremontuojame”, ir net nebekalba daugiau, nė kainos nesako. Vienas vadybininkas buvo užėjęs pažiūrėti, ar didelė laiptinė, pasakė, kad be 9 tūkstančių litų nė į kalbas neis. Mums tai per brangu. Gal bandytume mes, moterys, kurios dar turime sveikatos, pačios ką nors daryti. Tačiau be pastolių niekaip nepasieksime ketvirtojo aukšto lubų. Kur tokių pastolių gauti, kurie laiptinėje tvirtai stovėtų, taip pat nežinome”,- kalbėjo ponia Irena.

Ji bandė kreiptis į namų valdą, kuriai namas priklauso. Atsakymas paprastas: kainuos brangiau nei 9 tūkstančiai, nes bet koks oficialiai įformintas užsakymas „pagimdo” PVM ir dar virtinę mokesčių. Niekam nesvarbu, kad užsakymas – iš skurdžios pensininkų kišenės, nes jų daugiausiai ir gyvena name. Kiek kainuotų toks užsakymas konkrečiai, namų valda atsakyti negalėjo, nes gyventojai oficialaus prašymo su parašais nepateikė.

Namas Kretingos g. 46 – istorinis. Tai pirmasis šio kvartalo daugiabutis, pastatytas 1962 metais. Jo statyba vyko už tvoros, visa statybų aikštelė saugoma, nes dirbę kaliniai, kurių lageris buvęs prie tuometinio Celiuliozės ir popieriaus kombinato (CBK). Viską gerai atsimena nuo pirmų dienų šiame name įsikūręs Pranas, daug metų dirbęs CBK elektriku. O dabar dar su žmonėmis pabendrauja turguje, siūlydamas savo dirbinių iš skardos. Ir ši veikla baigiasi, nes žaliavos nelikę. Remontuoti laiptinę – nebe Prano jėgoms.

Gyventojams nesiseka rasti samdininkų ir kitokiems trumpalaikiams darbams. Jaunimas emigravo į užsienį, vyresnieji arba turi darbus, kuriems atiduoda visas jėgas ir laiką, arba jau nebepajėgia uždarbiauti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.