Panevėžyje – tarptautinis akmens skulptūros simpoziumas

Šiandien Panevėžyje prasideda II tarptautinis akmens skulptūros simpoziumas „Skulptūra tarp mūsų”.
Pasak projekto vadovo Panevėžio dailės mokyklos direktoriaus Vytauto Tallat-Kelpšos, simpoziumo dalyviai – profesionalūs skulptoriai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Meksikos – „Aukštaitijos vandenų” bendrovės teritorijoje kurs vaizduojamojo, dekoratyvinio pobūdžio skulptūras teatro tema.
„Mūsų simpoziumo idėja – artimesnis miesto gyventojų santykis tiek su skulptūra, tiek su menu apskritai. Todėl bus siekiama, kad projekto dalyvių simpoziumo dienomis iš lauko akmenų, riedulių sukurti kūriniai, kuriuos dovanosime miestui, rastų savo vietą miesto gyventojų ir svečių lankomoje ir pamėgtoje Senvagėje”, – teigia V.Tallat-Kelpša.
II tarptautinis akmens skulptūros simpoziumas vyks iki birželio 27 dienos. Birželio 15-ąją „Galerijoje XX” numatomas projekte dalyvaujančių skulptorių kūrybos, 26-ąją „Aukštaitijos vandenų” teritorijoje – simpoziumo dienomis sukurtų skulptūrų pristatymas visuomenei.
Projekto vadovas tikisi, kad skulptūros miestą turėtų papuošti iki rugsėjo mėnesio pradžioje vyksiančių miesto 504-ojo gimtadienio renginių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.