„Vikingai” – čempionai!

Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionu tapo Panevėžio „Viking Malt-Jaukurai” klubas: lemiamose finalo serijos rungtynėse savo aikštėje po atkaklios ir permainingos kovos 29:26 (13:16) įveikė Vilniaus „HC Vilnius” ekipą ir laimėjo seriją iki trijų pergalių 3:2. Tai buvo pirmoji komandos, žaidusios namuose, pergalė šioje serijoje.

Nesulaikomas panevėžiečių gretose buvo Egidijus Morkūnas, pelnė net 12 įvarčių.

Dvikovą sėkmingiau pradėjo Panevėžio rankininkai. 10-ąją pirmojo kėlinio minutę jie pirmavo 6:3. Vilniečiai netrukus ne tik išlygino santykį 8:8 (17-ąją minutę), bet ir išsiveržė į priekį 5 įvarčių skirtumu 16:11.

Iki kėlinio pabaigos „Viking Malt-Jaukurams” pavyko kiek sušvelninti atsilikimą – 13:16.

Antrojo kėlinio pradžioje vyko lygi kova. Kėlinio viduryje iniciatyvą perėmė panevėžiečiai. Jie iš pradžių išlygino rezultatą 18:18, o vėliau, pasinaudoję varžovų klaidomis (pvz., vilniečių žaidėjas per anksti grįžo į aikštę po 2 minučių pašalinimo), ėmė pirmauti 2-3 įvarčių skirtumu (21:19, 23:20, 25:22).

Nervingoje mačo pabaigoje pergalę šventė „Viking Malt-Jaukurai” 29:26.

Nugalėtojams Egidijus Morkūnas pelnė 12 įvarčių, Aurelijus Sabonis ir Nedas Jarašūnas įmušė po 5. Puikiai panevėžiečių vartus gynė Mantas Gudonis.

„HC Vilnius” gretose išsiskyrė Mindaugas Sukackas – 9 įvarčiai. Evaldas Veida pelnė 6, Remigijus Vaičikauskas 4 įvarčius.

Vengiant įvairių spekuliacijų neobjektyvumu, rungtynėms teisėjavo arbitrų brigada iš Latvijos – Renaras Licis ir Zigmaras Stolarovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.