Vilniaus savivaldybės valdininkai pateko į spąstus

Pavėlavusi pasirūpinti nuosavybės teisėmis į sklypą Vilniaus savivaldybės administracija jį ne tik prarado, bet ir nebegali patekti į miestui priklausančius pastatus

Sostinės savivaldybės valdininkai nebegali patekti į Vilniaus rajono Bajorų kaime esančiame žemės sklype stovinčius miestui priklausančius pastatus. Kelią į juos pastoja neseniai išdygusios užtvaros.

Savivaldybei esą pažadėtas sklypas prieš kelis mėnesius buvo grąžintas savininkams. Miesto valdininkai kaltina Vilniaus apskrities viršininko administraciją, kad ši neinformavo savivaldybės apie atsiradusį savininką. Apskrities administracija teigia, kad sostinės valdininkai patys kalti dėl sklypo praradimo.

Į sklypą neįleidžia

Šiomis dienomis Vilniaus valdininkai konsultuojasi su savivaldybės administracijos Teisės departamento specialistais ir sprendžia, kaip jiems patekti į minėtą žemės sklypą. Prieš kelias dienas nuvykę jo apžiūrėti savivaldybės klerkai buvo šokiruoti. Jie negalėjo į jį patekti, nes teritorija buvo aptverta tvoromis. Kišti nosį į šią žemės valdą pašaliečiams draudė ir ant tvoros pakabintas užrašas „Privati valda”.

Šioje Bajorų kaime esančioje teritorijoje sovietmečiu buvo įsikūręs karinis poligonas. Lietuvai atgavus nepriklausomybę poligonui priklausęs pastatų kompleksas perėjo Vilniaus miesto savivaldybės žinion. Prieš trejus metus ji kreipėsi į Vilniaus rajono žemėtvarkininkus ir paprašė suformuoti sklypą, ant kurio stovi kariniai pastatai. „Gavome raštą, kuriame žemėtvarkininkai patikino, kad žemės sklypas bus suformuotas. Buvome tikri, kad viskas einasi sklandžiai”, – LŽ pasakojo Vilniaus miesto savivaldybės Turto valdymo ir privatizavimo skyriaus laikinasis vedėjas Vytautas Grinius.

Pradėję aiškintis, kas apsitvėrė Vilniaus savivaldybei pažadėtą sklypą, valdininkai atskleidė, kad šis priklauso privatiems asmenims.

Prieš kelis mėnesius teises į beveik 7 hektarų teritoriją, kurioje stovi savivaldybei priklausantys pastatai, savininkams atkūrė Vilniaus apskrities viršininko administracija. „Sklypas grąžintas buvusiam savininkui. Atkurti teises į tą teritoriją mus įpareigojo teismas, į kurį kreipėsi savininkai”, – LŽ aiškino Vilniaus apskrities Žemės tvarkymo departamento direktorius Juozas Zinkevičius.

Skraidys malūnsparniu?

„Dabar ten viskas tvoromis ir užtvaromis užtverta – neįmanoma prieiti. Gal mums malūnsparniu skristi?, – skundėsi V.Grinius. – Manau, neteisinga, kad negalime patekti į sklypą, kuriame stovi mūsų pastatai.”

Tačiau Apskrities viršininko administracija mano, kad savivaldybės priekaištai nepagrįsti, ir dėl prarasto sklypo valdininkai turėtų kaltinti tik save. Pasak J.Zinkevičiaus, kebli padėtis susiklostė dėl Bajorų kaime esančio sklypo, nes sostinės valdžia nesutvarkė reikiamų dokumentų. „Savivaldybė turėjo užregistruoti statinių likučius, bet to nepadarė. Būtent tai leido grąžinti žemę savininkams”, – aiškino J.Zinkevičius. Jis pabrėžė, kad sklypas savininkams buvo grąžintas su savivaldybės žinia. Parengusi teisių į žemės sklypą atkūrimo projektą, Apskrities administracija jį pateikė ir savivaldybei. Pastaroji projektą palaimino.

Planavo statybas

Vilniaus valdininkai jau kūrė planus, kaip panaudos kariniam poligonui priklausiusius pastatus ir savivaldybei turėjusį tekti sklypą. Pastatus ketinta išnuomoti. Sklype buvo planuota statyti būstus socialiai remtiniems miestiečiams.

Kol kas neaišku, koks likimas ištiks šiuos savivaldybės administracijos planus. „Nieko nežinome, laukiame, ką mums patars Teisės departamentas”, – sakė V.Grinius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.