„Euro 2008”: priešnuodis gruzinams – kietas futbolas

Būtina pergalė. Tokios Lietuvos futbolo rinktinės trenerių ir futbolininkų nuotaikos prieš šiandienos principinį 2008 metų Europos čempionato atrankos mačą Kaune su Gruzijos reprezentantais.

Varžybos Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione prasidės 21 valandą. Rungtynėms vadovaus teisėjų brigada iš Šveicarijos. Aikštės arbitras – Claudio Circhetta, leidžiantis futbolininkams žaisti kietai ir atletiškai.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas kalba, kad futbolininkų nusiteikimas varžyboms su gruzinais yra šimtaprocentinis.

„Pamatysime, ko esame verti – galime ar ne įveikti Gruzijos komandą. Gruzinai turi individualiai stiprių žaidėjų, bet mūsų pliusai – kovos dvasia nuo pirmosios iki paskutinės minutės”, – sakė rinktinės strategas.

Kaip visada, komandos starto sudėtis bus paskelbta tik rungtynių dieną. Kol kas Lietuvos futbolininkai Gruzijos reprezentantus yra įveikę tik vieną kartą: 1992 metų rugsėjį Kaune per kontrolinį mačą laimėta 1:0. Po to gruzinai laimėjo trejas rungtynes iš eilės.

Šiandienos pergalės atveju lietuviai „Euro 2008” atrankos turnyro B grupėje aplenks gruzinus.

Lietuvos komanda turi 4 taškus, kuriuos iškovojo per pernykštes varžybas: mačas Neapolyje su pasaulio čempionais italais baigtas 1:1 ir iškovota pergalė 1:0 Farerų salose. Šiemet rezultatu 0:1 Kaune pralaimėta pasaulio vicečempionams prancūzams, o Odesoje – ukrainiečiams. Lietuvos komanda ypač sėkmingai kovojo su prancūzais, kurių pergalę nulėmė gana atsitiktinis įvartis.

Gruzijos rinktinė turi 6 taškus, kai du kartus buvo įveikti Farerų salų futbolininkai ir pralaimėtos ketverios iš eilės varžybos pajėgesniems priešininkams.

Gruzijos futbolininkai nemėgsta, kai negali ilgai kontroliuoti kamuolio, ir neretai palūžta po pirmo praleisto įvarčio.

„Stengsimės žaisti kietą, aktyvų futbolą ir primesti varžovams savo taktiką”, – pabrėžė A.Liubinskas.

Gruzijos rinktinė į Lietuvą atskrido vakar po pietų iš Frakfurto: gruzinai mačui rengėsi Vokietijoje. „Kauno” viešbutyje buvo surengta Gruzijos rinktinės vyriausiojo trenerio vokiečio Klauso Toppmollerio spaudos konferencija. Beje, už dvejų metų kontraktą Gruzijos futbolo federacija K.Toppmolleriui sumokės 2,3 mln. eurų.

S.Dariaus ir S.Girėno stadione gruzinų treniruotė buvo uždara. Žiniasklaidos atstovams leista dalyvauti tik 10 pirmų jos minučių.

Šiandien „Euro 2008” atrankos turnyro B grupėje, be Lietuvos ir Gruzijos futbolininkų mačo, vyks dar dvejos varžybos: Prancūzija-Ukraina, Farerų salos-Italija.

——————————————————————————–

V. Rinktinė R. P. Lg. Pr. Įv. Tšk.

1. Ukraina 5 4 0 1 8:4 12

2. Škotija 6 4 0 2 11:6 12

3. Prancūzija 5 4 0 1 12:2 12

4. Italija 5 3 1 1 9:5 10

5. Gruzija 6 2 0 4 13:12 6

6. Lietuva 5 1 1 3 3:5 4

7. Farerų salos 6 0 0 6 1:23 0

Pastaba. Esant vienodam taškų skaičiui, aukštesnę vietą lemia tarpusavio rungtynių rezultatai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.