NBA skautai žvalgosi į du lietuvius

JAV Orlando mieste prasidėjo treniruočių stovykla, kurioje dalyvauja pretendentai į šių metų NBA naujokų biržą. NBA klubų atstovai stovykloje stebi ir dviejų lietuvių – Renaldo Seibučio ir Antano Kavaliausko – žaidimą.

208 cm ūgio A.Kavaliauskas šiemet baigė studijas JAV, o 196 cm ūgio R.Seibutis rungtyniavo Graikijoje – Atėnų „Maroussi” klube.

Treniruočių stovykloje iš viso dalyvauja 81 žaidėjas, kurie laikomi pretendentais dalyvauti naujokų biržoje.

Antradienį stovyklos dalyviai demonstravo savo sugebėjimus ir jau pirmą dieną R.Seibutis susilaukė nemažai pagyrų. Teigiamai buvo įvertintas gynėjo judėjimas be kamuolio, geras aikštės matymas.

Trečiadienį prasidėjo mini turnyras. Per jį 62 krepšininkai rungtyniauja suskirstyti į 6 komandas. Dar 19 krepšininkų, kurie beveik garantuotai bus pakviesti į NBA, varžybose nedalyvauja, vertinamos tik jų fizinės galimybės.

A.Kavaliauskas pateko į „Antrąją” komandą, o R.Seibutis – į „Penktąją”. Gal kiek netikėtai per pirmąsias rungtynes geriau pasirodė A.Kavaliauskas. Jo komanda 80:76 nugalėjo „Pirmąją”, o 14 taškų pelnęs lietuvis buvo rezultatyviausias savo ekipoje. A.Kavaliauskas pataikė 6 iš 8 dvitaškių ir atkovojo 6 kamuolius.

R.Seibučio ekipa 82:106 pralaimėjo „Šeštajai” komandai. Lietuvis pataikė 4 iš 6 dvitaškių ir iš viso pelnė 9 taškus. Gynėjas vėl susilaukė nemažai pagyrų. Apžvalgininkai atkreipė dėmesį į lietuvio greitį ir priimamus teisingus sprendimus aikštėje. Tiesa, pažymima, kad lietuviui trūksta fizinės jėgos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.