Rekonstrukcijas lydi tinklų atnaujinimas

Pasinaudodamos tuo, kad mieste vyksta gatvių rekonstrukcijos, uostamiesčio bendrovės skubinasi tose vietose atnaujinti savo tinklus tam, kad vėliau dėl įvykusių avarijų nereikėtų ardyti naujos dangos.

Bendrovė „Klaipėdos energija”, sužinojusi, kad jau pradėta M. Mažvydo alėjos rekonstrukcija, nusprendė atnaujinti po ja esančius termofikacinio vandens vamzdžius. Dėl to šiuo metu keliose vietose skersai išrausta alėja.

„Tiems vamzdžiams jau per 30 metų, tad jų galiojimo laikas baigiasi. Išilgai alėjos nutiestus vamzdžius keitėme 1989 ir 1992 metais. Dabar, kai pakeisime ir skersai po alėja nutiestus vamzdžius, šie kvartaliniai tinklai bus sąlyginai atnaujinti”, – sakė „Klaipėdos energijos” Šilumos tinklų tarnybos viršininkas Vidmantas Pabrinkis.

Pasak jo, atkasus tinklus, vamzdžiai iš išorės atrodė dar blizgantys, tačiau realiai buvo gerokai susidėvėję. Tad bet kuriuo metu galėjusi įvykti avarija.

V. Pabrinkis planavo, kad vamzdžiai bus pakeisti iki kitos savaitės pabaigos. Tuomet iškastos tranšėjos bus užkastos ir atstatyta tai, kas sugriauta. Naujiesiems vamzdžiams numatoma 30 metų garantija, jie keičiami naudojant Europos Sąjungos lėšas.

„Vis dažniau pastebime šeimininkišką daugelio bendrijų požiūrį. Tiek tvarkant M. Mažvydo alėją, tiek Tiltų gatvę, bendrovės naudojasi proga ir atnaujina savo tinklus – Tiltų gatvėje bus atnaujinti dujotiekio ir vandentiekio tinklai, kad vėliau nebereikėtų ardyti naujojo grindinio”, – džiaugėsi M. Mažvydo alėjos ir Tiltų gatvės rekonstrukcijas atliekančios bendrovės „Klaipėdos keliai” gamybos direktorius Algirdas Paulauskas.

Pasak jo, kasinėjimai Tiltų gatvėje ieškant senojo grindinio iki šiol buvo bevaisiai, tad greičiausiai naujas grindinys bus klojamas taip nieko ir nesuradus.

A. Paulauskas pasakojo, kad darbai M. Mažvydo alėjoje vyksta pagal numatytą grafiką. Jau nutiesti elektros kabeliai nuo K. Donelaičio iki J. Karoso gatvės, toje atkarpoje taip pat klojamos betono trinkelės, keičiami lietaus surinkimo latakai.

„Dirbsime taip, kad žmonės galėtų lengvai praeiti ir pravažiuoti su vežimėliais”, – žadėjo A. Paulauskas.

Žinia, M. Mažvydo alėjos rekonstrukcijos darbai buvo suplanuoti taip, kad vasaros metu čia įsikūrusios lauko kavinės galėtų veikti. Planuojama, kad iki rugsėjo 1-osios darbai vyks tik ruože nuo K. Donelaičio iki J. Karoso gatvės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.