Moksleiviai svajoja apie pasaulį be tabako

Vakar uostamiesčio Atgimimo aikštėje Visuomenės sveikatos centro (VSC) iniciatyva, padedant Klaipėdos jaunimo centrui, paminėta Pasaulinė diena be tabako.

O šiandien Pasaulinę dieną be tabako gimusiems mažyliams bus įteikti marškinėliai su užrašu „Gimiau nerūkantis”.

Negausus žiūrovų būrys Atgimimo aikštėje klausėsi 15 moksleivių rašinių, kuriuos iš 34 VSC darbuotojai pripažino geriausiais. Žodžiu ir skrajutėmis priminta, kokią žalą sveikatai daro rūkymas.

Šiemet šiai dienai paminėti bendrojo lavinimo mokyklose buvo paskelbtas rašinio – laiško rūkančiam draugui konkursas. Deja, jame dalyvavo tik keturios mokyklos: „Gilijos”, Sendvario pagrindinės bei „Versmės” bei Vitės vidurinės mokyklos.

„Nesitikėjom, kad vaikai turi tiek daug žinių, minčių ir pasiūlymų rūkančiam draugui, – „Vakarų ekspresui” sakė VSC Ugdymo skyriaus sveikatos edukologė Jurgita Čiuvašovienė. – Ir nesitikėjom, kad taip gerai parašys”.

Didžiausią įspūdį edukologei paliko vienos penktokės rašinukas. Mergaitė rašo, jog jei ji būtų sveikatos apsaugos ministrė, pirmiausia uždraustų ne tik pardavinėti, bet ir gaminti rūkalus.

Visi konkurse dalyvavę moksleiviai buvo apdovanoti kukliomis atminimo dovanėlėmis.

Pasaulinė diena be tabako Pasaulinės sveikatos organizacijos iniciatyva pirmą kartą paminėta 1987 metais. Šią dieną visi rūkantieji skatinami bent vieną dieną nerūkyti, o visuomenė – susipažinti su rūkymo žala ir pasauline tabako epidemija.

Šiandien Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamente organizuojama akcija „Gimiau nerūkantis” – šiuo užrašu papuoštais marškinėliais bus apdovanoti visi Pasaulinę dieną be tabako gimę kūdikiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.