Gyvenamojo kvartalo viziją kurs architektai iš visos Lietuvos

Klaipėdoje, teritorijoje tarp Palangos plento bei Danės upės, šiaurinėje Liepų gatvės dalyje, planuojama statyti naują gyvenamųjų namų kvartalą.

UAB „Statemos investicijos”, uostamiestyje jau vystančios gyvenamųjų namų kvartalą „Žaliasis slėnis”, toje teritorijoje kartu su partneriais yra įsigiję per 27 hektarus žemės. Konsolidavusis su kitų aplinkinių teritorijų savininkais, bendras valdomos žemės plotas sudaro per 50 hektarų.

Vakar „Statemos investicijų” atstovai kartu su architektais bei miesto valdžios atstovais surengė bendrą diskusiją apie tai, kokia turėtų būti minėtos teritorijos vizija.

„Kadangi turime patirties rengiant didelį gyvenamąjį kvartalą, suprantame, kad, susidūrus su tokiu stambiu projektu, būtina išspręsti ir viešuosius poreikius. Kadangi naujajame kvartale apsigyvens daug žmonių, reikės išspręsti darželių, mokyklų bei prekybos centrų klausimą. Nesinori daryti tokios klaidos ir paisyti vien ekonominio intereso”, – sakė bendrovės „Statemos investicijos” komercijos direktorius Bernardas Kemundris.

Siekdama pritraukti perspektyviausias kūrybines pajėgas šios teritorijos plėtros idėjai suformuoti ir projektavimo darbams atlikti, „Statemos investicijos” kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus atstovais nusprendė organizuoti kūrybinius seminarus. Juose dalyvautų architektai ne tik iš Klaipėdos, bet ir kitų Lietuvos miestų.

Tokia idėja pradžiugino miesto valdžios atstovus.

„Kraujomaiša” yra labai geras dalykas. Jūsų požiūris labai sveikintinas, kad iš pradžių norite sukurti bendrą teritorijos viziją”, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Jis, be kita ko, užsiminė, kad naujojo kvartalo infrastruktūros objektų ir socialinių objektų statybos turėtų būti sprendžiamos pačių investuotojų lėšomis.

„Turiu prašymą, kad jautriai pasižiūrėtumėte į toje teritorijoje išlikusią nepaliestą gamtą. Dabar miestiečiai ieško kokybės, tad naujojo kvartalo gyventojams būtų vertybė, jei jie galėtų gyventi gamtoje”, – sakė uostamiesčio vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Ramunė Staševičiūtė užsiminė, kad būtų idealu, jei būtų formuojama ne tik tų 50 hektarų ploto teritorijos vizija, bet ir likusios erdvės iki pat Tauralaukio.

Tam pritarė ir Klaipėdos miesto tarybos narys Artūras Šulcas. Pasak jo, šiuo metu net reikėtų sustabdyti procesą ir neleisti kituose teritorijos plotuose pradėti projektavimo darbų, kol nebus sukurta bendra koncepcija.

„Aš manau, kad tai galėtų būti net miesto iniciatyva. Mes galėtume būti užsakovai tokiai koncepcijai sukurti, kur būtų numatyta kaip suplanuoti gyvenamąsias, komercines viešąsias bei rekreacines erdves”, – sakė A. Šulcas.

Anot K. Macijausko, įmanomas ir toks variantas, kad bendrą visos teritorijos koncepciją parengtų „Statemos investicijos”, ir pagal ją būtų rengiamas detalusis planas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.