Atostogos netaupomos

Spartėjant gyvenimo tempui daugelis karjeros siekiančių žmonių vietoj atostogų renkasi darbą.

Darbuotojas vietoj poilsio nusprendęs padirbėti gali atostogas pataupyti kitiems metams. Tuomet kitais metais jis gali gauti ne tik tų metų, bet ir praėjusiųjų atostogas.

Tačiau Valstybinė darbo inspekcija to daryti nerekomenduoja.

Šios inspekcijos Klaipėdos skyriaus vyresnysis inspektorius darbo teisei Justas Paulionis teigė, kad trejus metus dirbti, o po to tris mėnesius atostogauti yra neprotinga.

Darbuotojai pervargsta, ir kyla grėsmė ne tik netinkamai atlikti darbą, bet ir susižaloti darbo metu.

Žmogus atostogų gali prašyti bet kuriuo metų laiku. Tačiau darbdavys darbuotoją gali išleisti tik abiem susitarus.

Tačiau Darbo inspekcija sulaukia ir skundų dėl pageidaujamu laiku negaunamų atostogų.

Darbdavys sudaro atostogų suteikimo grafiką. Jeigu darbuotojas nori atostogas paankstinti arba ilsėtis vėliau, jis turi rašyti prašymą.

Paprastai pirmais darbo metais atostogos suteikiamos po šešių mėnesių. Bet, kad visi darbuotojai spėtų išeiti atostogauti, pagal atostogų suteikimo grafiką darbuotojai atostogų gali būti išleidžiami anksčiau ar vėliau.

Minimalių kasmetinių atostogų trukmė – 28 dienos. Darbuotojams, auginantiems vieniems vaiką iki 14 metų, atostogos yra šiek tiek ilgesnės – iki 35 dienų.

Darbuotojams, kurių darbe neįmanoma išvengti nervinės, emocinės, protinės bei fizinės įtampos, suteikiamos pailgintos atostogos. Dėstytojai, pedagogai, kai kurių sričių medikai gali poilsiauti iki 56 dienų.

Darbuotojai, kurie toje pačioje įmonėje ar įstaigoje dirba daugiau negu dešimt metų, gali atostogauti tris dienas daugiau. Toliau už kiekvienus penkerius metus pridedama po vieną papildomą atostogų dieną. Pavyzdžiui, jei žmogus tame pačiame darbe dirba 20 metų, jis turi teisę atostogauti 5 dienas daugiau.

Paprastai darbuotojams suteikiamos iš karto visos atostogos. Tačiau darbuotojo pageidavimu jam atostogos gali būti suteikiamos dalimis. Įstatymas tik reikalauja, kad, suteikiant atostogas dalimis, viena iš atostogų dalių negali būti trumpesnė kaip 14 kalendorinių dienų. Likusias atostogas galima imti kad ir po vieną ar kelias dienas. Darbo užmokestis už atostogas darbuotojui turi būti sumokamas ne vėliau kaip prieš tris dienas iki jų pradžios. Jeigu darbuotojui priklausantis darbo užmokestis prieš tris dienas iki atostogų pradžios nėra sumokamas ne dėl darbuotojo kaltės, tai atostogos pratęsiamos tiek dienų, kiek buvo uždelsta sumokėti darbo užmokestį. Už pratęstą laiką mokama kaip už kasmetines atostogas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.