Liverpulyje – revoliucija

„Liverpool” pralaimėjo Čempionų lygos finalą, tačiau dar prieš mačą su „Milan” anglų ekipos vyriausiasis treneris ispanas Rafaelis Benitezas tvirtino, jog vasarą komandoje įvyks revoliucija

„Liverpool” treneriui, vadovams ir gerbėjams antro Čempionų lygos finalo per 3 metus negana. Legendinis klubas ketina po ilgos pertraukos pagaliau įsitraukti į kovą dėl Anglijos čempiono titulo. Pastaraisiais metais dėl stipriausio šalies klubo titulo kovoja tik „Manchester United” ir Londono „Chelsea” bei „Arsenal”.

Išlaidoms – 40 mln. svarų

„Turime tobulėti. Esame gerame kelyje, tačiau Čempionų lygos finalai yra tik stotelės. Ilgo kelio pabaigoje „Liverpool” turi būti didis. Turime įsigyti naujų žaidėjų, kurie pakeltų komandos kovingumą ir jos lygį. Privalome žengti į priekį, nes turime potencialą tapti geriausia komanda pasaulyje”, – tvirtino R.Benitezas.

Optimizmo ispanui suteikė „Liverpool” perėmę verslininkai iš JAV – George’as Gillettas jaunesnysis ir Tomas Hicksas. Jie pažadėjo naujiems žaidėjams įsigyti skirti 40 mln. svarų. Jau aišku, kad vasarą prie Liverpulio ekipos prisidės ukrainietis puolėjas Andrejus Voroninas, pastaruoju metu žaidęs Leverkuzeno „Bayer” komandoje, ir talentingi jaunuoliai iš Pietų Amerikos – Lucasas Leiva ir Sebastianas Leto.

Tačiau nė vienas iš minėtų žaidėjų nėra pasaulinio lygio žvaigždė. Teigiama, kad „Liverpool” yra nusitaikęs į 4 tokio lygio futbolininkus: kamerūnietį Samuelį Eto’o iš „Barcelonos”, argentiniečius Carlosą Tevezą iš „West Ham” bei Gabrielį Milito iš „Zaragozos” ir brazilą Danielį Alvesą iš „Sevillos”. Be to, Liverpulio klubas domisi danu Mortenu Gamstu Pedersenu iš „Blackburn”.

„Jei nesiimsime ryžtingų veiksmų, prarasime 2-3 mėnesius, ir geriausi žaidėjai išslys mums iš rankų. Rugpjūčio mėnesį bus galima įsigyti tik trečiarūšius žaidėjus”, – tvirtino R.Benitezas.

Permainos būtinos

Pastaraisiais metais „The Reds” skaičiavo kiekvieną pensą. Todėl nepavyko prisivilioti Simao Sabrosos iš Lisabonos „Benficos”, Nemanjos Vidičiaus iš Maskvos „Spartak”, Theo Walcotto iš „Southampton”, Abou Diaby iš „Auxerre” ir Denilsono iš Sevilijos „Betis”.

Dabar padėtis pasikeitė. „Galime įsigyti du aukščiausio lygio žaidėjus, už kiekvieną sumokėti po 20 mln. svarų, – teigė R.Benitezas. – Jei to nepadarysime, kitą sezoną vėl kovosime dėl ketvirtosios vietos Anglijos čempionate, o nuo lyderio atsiliksime 20 taškų.”

Prieš porą savaičių pasibaigusiame Anglijos čempionate „Liverpool” surinko 68 taškus ir liko trečias. Tiek pat taškų pelnė ir laipteliu žemiau likęs „Arsenal”. Čempionu tapęs „Manchester United” per 38 mačus iškovojo 89 taškus.

Pinigų yra, tad lieka tik laimėti kovą dėl pageidaujamų žaidėjų. O tai nebus paprasta. Dėl C.Tevezo ir D.Alveso kovoja pusė Europos, o S.Eto’o pareiškė, kad nenori palikti Barselonos. Vis dėlto kamerūnietis tebėra geidžiamiausias „Liverpool” stratego pirkinys. Jo įsigijimą gali palengvinti „Milan” pasitraukimas iš konkurencinės kovos. Mat anksčiau S.Eto’o domėjęsi italai dabar visą dėmesį sutelkė į ukrainiečio Andrejaus Ševčenkos susigrąžinimą. Pastarajam „Chelsea” savininkas Romanas Abramovičius jau leido pradėti derybas su Milano klubu.

Vieni žaidėjai atvyksta, kiti turi išvykti. „Liverpool” tikrai neliks 2005 metų Čempionų lygos finalo didvyris lenkas vartininkas Jerzy Dudekas, puolėjai anglas Robbie Fowler ir prancūzas Florent’as Sinama. Dėl savo ateities negali būti ramūs ir Peteris Crouchas, Craigas Bellamy, Sami Hyypia, Harry Kewellas bei Markas Gonzalezas. Jei jie nebus parduoti, gali būti kam nors paskolinti.

Liverpulyje iš dabartinės komandos tikrai liks anglai kapitonas Stevenas Gerrardas, Jamie Carragheris, neseniai pratęsęs kontraktą 4 metams, Steve’as Finnanas, danas Danielis Aggeris bei R.Benitezo tautiečiai Jose Reina ir Xabi Alonso.

„Permainos būtinos. Manau, Rafa artimiausiu metu turės labai daug darbo, – sakė T.Hicksas. – Pradėjome procesą, per kurį „Liverpool” paversime rimtu pretendentu į Anglijos čempionų titulą. Treneris nurodė, kurias pozicijas turime stiprinti, kad galėtume kovoti su aukščiausio lygio varžovais kiekvieną savaitę. Tai didelis iššūkis, tačiau esame pasiryžę su juo susidoroti.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.