Stadionas jau kyla, arenos teks palaukti

Šiaurinėje Marijampolės dalyje, Degučių mikrorajone, iki kitų metų rugsėjo turėtų būti pastatytas šiuolaikiškas daugiafunkcis futbolo maniežas. Kada mieste iškils dar ir krepšinio arena, kol kas neaišku.

Šiomis dienomis Šešupės vingyje pradėtas statyti modernus futbolo kompleksas atitiks visus UEFA keliamus tarptautinio lygio stadionų reikalavimus.

Ypatinga konstrukcija

Kompleksą sudarys jau dvi veikiančios treniruočių aikštės, 4 tūkst. vietų stadionas ir universalus maniežas su bėgimo takeliais. Jame žiemą bus žaidžiamas futbolas, treniruosis lengvaatlečiai, o šiltuoju metų laiku galės vykti parodos, koncertai ir kiti renginiai.

Statinys turėtų išsiskirti savo konstrukcija. Pagal architektų sumanymą futbolo maniežo kupolą laikys 16 didžiulių, dviejų metrų pločio klijuoto medžio arkų. Atstumas tarp arkos atramų sieks net 85 metrus.

Klijuoto medžio konstrukcijas naujajam maniežui gamins netoli Kazlų Rūdos įsikūrusi bendrovė „Jūrės medis”, tuo užsiimanti jau ne vieną dešimtmetį. Bendra projekto vertė siekia 24,7 mln. litų, iš kurių 19 mln. litų sudaro Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų parama.

Įkūrė viešąją įstaigą

Lėšų iš ES tikimasi gauti ir dar vienam sporto kompleksui Marijampolėje statyti – krepšinio arenai. Apie jos statybą daug kalbėta prieš porą metų, kai Marijampolės savivaldybė susitarė su bendrove „Arvi” įkurti viešąją įstaigą „Sveikatingumo idėjos”. Ji ir rūpintųsi universalios krepšinio arenos statyba. Pagal šį sumanymą čia ne tik treniruotųsi ir su varžovėmis kovotų moterų krepšinio komanda „Arvi”, statinys marijampoliečiams tarnautų ir kaip sveikatingumo centras. Jame būtų sporto klubas su treniruoklių salėmis, vandens procedūrų kompleksas, bėgimo takeliai.

Krepšinio arenoje turėtų būti 4-5 tūkst. žiūrovų vietų.

„Sveikatingumo idėjoms” savivaldybė perdavė 4 mln. litų vertės turtinį įnašą – buvusį dailės mokyklos pastatą. Tačiau po beveik dvejų metų bendradarbiavimo pamatyta, kad arenos statyba mažai tepasistūmėjo į priekį.

„Statybos per tuos dvejus metus beveik nejudėjo iš mirties taško. Jei šiandien bandytume parduoti tą pastatą su sąlyga, kad ten pirkėjas pastatytų 2-3 tūkst. vietų sporto areną, norinčių tikrai atsirastų. Manau, jau pats laikas būtų pasikalbėti su partneriais viešojoje įstaigoje,” – teigė Marijampolės savivaldybės tarybos narys, buvęs savivaldybės administracijos direktorius Vidas Pielikis.

Kviesis pasikalbėti

Jam pritarė ir dabartinis savivaldybės meras Rolandas Jonikaitis. Anot jo, tolesnio bendradarbiavimo perspektyvos bus aptartos kuriame nors artimiausiame tarybos posėdyje. „Pasikviesime klubo vadovus ir išsiaiškinsime, kaip toliau bendradarbiausime”, – sakė meras. Jis pabrėžė, kad savivaldybė „Arvi” klubo daugiau niekuo neremia, tik nemokamai suteikia patalpas varžyboms bei treniruotėms.

Viešosios įstaigos „Sveikatingumo idėjos” direktoriaus Gintaro Dulinsko tikinimu, jokių sunkumų ruošiantis arenos statybai nekyla. Jo teigimu, šiuo metu yra rengiamas sporto komplekso verslo planas, pastato rekonstrukcijos, priestato statybos projektai ir ieškoma galimybių gauti lėšų iš ES fondų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.