Atidaryti pirmieji globos namai kunigams

Pirmieji aštuoni garbaus amžiaus bažnyčios tarnai apsigyveno Vilkaviškyje įrengtuose specialiuose globos namuose.
Penktadienį oficialiai atidarytuose namuose iš viso įrengtos vietos 45 gyventojams. Kaip BNS sakė globos namų direktorė Viduta Bačkierienė, iš šiuo metu globojamų senelių vyriausiam jau daugiau kaip 90, jauniausiam – beveik 70 metų.

Globos namai beveik nesiskiria nuo paprastų senelių namų. Juose įrengti vienviečiai ir dviviečiai kambariai, koplyčia, biblioteka, neįgaliesiems pritaikytas liftas.

Pasak globos namų direktorės Vidutos Bačkierienės, tokie namai yra labai reikalingi.

„Šie namai atidaryti Vilkaviškio vyskupijos iniciatyva – atsirado vyskupijoje labai daug vyresnio amžiaus kunigų, kurių globa nebuvo kam pasirūpinti. Jie neturi vaikų, artimųjų, o senas žmogus turi specifinių poreikių”, – pasakojo direktorė.

Jos teigimu, 5 iš šiuo metu slaugomų senelių yra neįgalūs. Senelių namuose, kuriuos užpildyti planuojama iki rudens, dirbs 24 žmonių personalas: socialiniai darbuotojai, slaugytojos, administracija.

Specialieji globos namai, kuriuose ketinama apgyvendinti ne tik vietinės vyskupijos, bet ir bažnyčios tarnus iš kitų Lietuvos vietų, pastatyti už Vilkaviškio vyskupijos ir valstybės investicines lėšas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.