Dalia Budrevičienė skina pergales teismuose

Apie apgaulingą apskaitą ir atlyginimus vokeliuose Viktoro Uspaskicho kontroliuotoje „Krekenavos agrofirmoje” viešai prabilusi Dalia Budrevičienė laimėjo trečiąją pergalę teisme – Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo kolegija panaikino žemesnės grandies teismo sprendimą.

Panevėžio apygardos administracinis teismas buvo panaikinęs Valstybinės darbo inspekcijos nutarimą paskirti 2750 litų baudą „Krekenavos agrofirmos” direktoriui Linui Grikšui, neteisėtai atleidusiam D.Budrevičienę iš darbo.

Pirmosios instancijos teismas, tirdamas administracinę bylą, nebuvo įtraukęs D.Budrevičienės kaip nukentėjusiosios. Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo kolegija nusprendė, kad pagal administracinių teisės pažeidimų kodeksą (ATPK) D.Budrevičienė yra nukentėjusioji, todėl Panevėžio apygardos administracinio teismo sprendimas turi būti panaikintas ir byla grąžinta nagrinėti šiam teismui iš naujo, įtraukus į bylą D.Budrevičienę.

Pasak moters advokato Kęstučio Čilinsko, „Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo kolegija, panaikindama D.Budrevičienės atleidimą pateisinusį Panevėžio apygardos administracinio teismo sprendimą, iš esmės apgynė jos teises.”

Tai yra trečioji teisinė pergalė po to, kai D.Budrevičienė buvo pradėta persekioti už tai, kad prabilo apie apgaulingą apskaitą ir atlyginimus vokeliuose Darbo partijos steigėjo V.Uspaskicho tuo metu kontroliuotoje „Krekenavos agrofirmoje”.

Pirmoji pergalė buvo Panevėžio miesto apylinkės teismo sprendimas, pripažinęs, kad D.Budrevičienė atleista iš darbo neteisėtai ir priteisęs jai išmokas iš šios bendrovės.

Antroji pergalė – Kėdainių rajono apylinkės teismo išteisinamasis nuosprendis, kuriuo atmestas agrofirmos direktoriaus L.Grikšo skundas, kaltinęs D.Budrevičienę dėl tariamai tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimo per visuomenės informavimo priemones ir taip pažeminusios L.Grikšą.

Žmogaus teisių stebėjimo institutas D.Budrevičienei suteikė 2006 metų Žmogaus teisių šauklio vardą ir skyrė piniginę premiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.