Imperatoriaus vizitas buvo paprastas ir kartu reikšmingas šalių bendradarbiavimui, sako abiejų šalių atstovai

Prezidentas Valdas Adamkus džiaugiasi, kad Japonijos imperatoriaus vizitas Lietuvoje praėjo be perdėtos pompastikos, o japonų delegacijos atstovas pažymi, jos nuo šiol visa Japonija daugiau žinos apie Lietuvą.
„Tai nebuvo kažkas pompastiško, pernelyg didingo, kalbėjomės apie žmogiškus reikalus, kasdienybę, apie žmonių rūpesčius. Mane tikrai nustebino, kad imperatoriška šeima tikrai žinojo mūsų praeitą laikotarpį, ypatingai paskutiniuosius penkiasdešimt metų, džiaugiasi, kad mes išlaikėme savo savitumą, vertybes ir pageidavo kuo daugiau bendrauti, ypatingai su jaunąja karta, kad vieni kitus geriau pažintume”, – pasakojo prezidentas.

Imperatoratoriui su žmona vakarieniaujant, Japonijos Vyriausybės pareigūnas žurnalistams sakė, kad monarchai iš Lietuvos išsiveža labai gilų įspūdį, visų pirma susijusį su sudėtinga šalies istorija.

Jo teigimu, šis vizitas labai plačiai nušviečiamas Japonijoje, todėl nuo šiol ir paprasti šios žmonės daugiau žinos apie Lietuvą. Jis taip pat pastebėjo, kad pastaraisiais metais labai suakytyvėjo aukšto rango Lietuvos ir Japonijos pareigūnų susitikimai bei atskleidė Japonijos planus skirti nuolatinį ambasadorių Lietuvoje.

Dešimties dienų kelionėje po Europą 72 metų imperatorius su imperatoriene Michiko jau aplankė Švediją, Estiją, Latviją, o iš Lietuvos sekmadienį ryte skris į Didžiąją Britaniją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.