Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos skyrius sukilo prieš sąjungos vadovus

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Aukštaitijos susivienijimas kaltina sąjungos pirmininką Aleksą Bružą ir jo pavaduotoją Eugenijų Jesiną galimai neteisėtai disponuojant LŠDPS turtu.

Penktadienį spaudos konferencijoje profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Audrius Jurgelevičius, remiantis Aukštaitijos susivienijimo reikalavimus, teigė turįs pagrindo manyti, kad A.Bružas vykdo neskaidrią finansinę veiklą, painioja viešuosius ir privačius interesus. Jo teigimu, profesinę sąjungą gali ištikti finansinis bankrotas.

Tuo tarp pats A.Bružas BNS teigė , kad „apie bankrotą nėra net ką kalbėti, nes profsąjunga turi 10 milijonų litų lėšų”.

„Čia yra politinė byla. Buvome nubausti valdžios atstovų, kad kovojome už pedagogų teises. A.Jurgelevičius yra su jais susijęs, jis pats yra Elektrėnų savivaldybės tarybos narys”, – BNS teigė A.Bružas.

A.Jurgelevičius ir Vilniaus miesto susivienijimo pirmininkė Rūta Osipavičiūtė kaltina A.Bružą, jog šis pardavė stovyklos „Žiburėlis” pastatus Valakampiuose ir įvėlė profesinę sąjungą į teismų maratoną.

Kitą savaitę bylą, kurioje žemesnės instancijos teismai pripažino stovyklos pastatų pardavimą negaliojančiu, svarstys Aukščiausiasis teismas. Jų teigimu, jeigu teismas patvirtins sandorį negaliojančiu, LŠDPS privalės grąžinti pirkėjui didelę pinigų sumą, kurios jau nebeturi.

Už stovyklos Valakampiuose pastatų pardavimą gauta suma buvo skirta poilsio namų „Dalia” Palangoje renovacijai, nors tam, kaip rašoma LŠDPS Aukštaitijos susivienijimo pranešime, nepritarė profesinės sąjungos Koordinacinė taryba.

„Skolą, jei bus priimtas nepalankus AT sprendimas, būtų galima grąžinti gaunant pelną už renovuotų poilsio namų nuomą, tačiau profesinei sąjungai poilsio namai nebepriklauso, nes A.Bružas ir jo pavaduotojas E.Jesinas siekė gauti Europos Sąjungos finansinę paramą, todėl įkūrė uždarąją akcinę bedrovę PRPC, kuri perėmė poilsio namų valdymą ir nuosavybę”, – svarstė A.Jurgelevičius.

Anot jo, A.Bružas ir E.Jesinas tapo akcininkais ir turės finansinę naudą. Tuo tarpu A.Bružas teigia, kad pagrindinis UAB PRPC akcininkas yra profesinė sąjunga.

LŠDPS pirmininkas teigia esąs labai spaudžiamas tiek valdžios, tiek profsąjungos žmonių, tačiau neįvardijo konkrečių asmenų. Be to, jo teigimu, rudenį vyks profesinės sąjungos pirmininko rinkimai, o A.Jurgelevičius žada teikti savo kandidatūrą.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga vienija apie 30 000 narių, kurių apie 40 proc. sudaro bendrojo lavinimo mokyklų mokytojai. Sąjunga veikia visuose Lietuvos miestuose ir rajonuose. LŠDPS priklauso 2 regioninės organizacijos – Žemaitijos ir Aukštaitijos – jungiančios 45 miestų ir rajonų susivienijimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.