Lietuvos ir UR ministrai Medininkuose – apie dialogą su ES ir dvišalius reikalus

Lietuvos ir Baltarusijos užsienio reikalų ministrai Petras Vaitiekūnas ir Sergejus Martynovas penktadienį Medininkuose aptarė sąlygas Minsko dialogui su Europos Sąjunga atgaivinti ir sprendė dvišalius reikalus.
P.Vaitiekūnas susitikime pažymėjo, kad Lietuva yra suinteresuota pragmatiškai spręsti kylančius dvišalius klausimus.

Tačiau jis atkreipė dėmesį į tai, kad dialogas su Lietuva, kaip ir su kiekviena Europos Sąjunga valstybe, priklauso nuo Baltarusijos rodomų pastangų.

Kaip žinoma, Briuselis yra išaldęs dialogą su Minsku dėl demokratijos principų nepaisymo, opozicijos teisių bei žodžio laisvės suvaržymų autoritarinio prezidento Aleksandro Lukašenkos valdomoje Baltarusijoje.

P.Vaitiekūnas taip pat išreiškė susirūpinimą dėl pasikartojančių Lietuvos piliečių turto konfiskavimo atvejų Baltarusijos pasienyje.

Ministrai pasirašė šalių vyriausybių susitarimą dėl laivybos vidaus vandenų keliais, kuris, Lietuvos URM vertinimu, išplės Nemuno upės baseino turizmo perspektyvas, sudarys galimybes atnaujinti turizmo trasą Gardinas- Druskininkai.

Susitikime taip pat apsikeista Lietuvos ir Baltarusijos vyriausybių susitarimo dėl valstybės sienos įgaliotinių veiklos ratifikavimo raštais.

Medininkuose dar sutarta sudaryti tarpvyriausybinę darbo grupę elektros energijos tranzito per Baltarusijos teritoriją klausimams spręsti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.