Japonijos imperatoriškoji pora atvyksta į Vilnių

Į Vilnių šeštadienį priešpiet atvyksta Japonijos imperatorius Akihito su žmona Michiko (Mičiko), tęsiantis vizitą po Europą.
Imperatoriškąją porą vidurdienį Prezidentūroje iškilmingai sutiks prezidentas Valdas Adamkus, vizitą įvertinęs kaip „nuoširdų dėmesį ir Lietuvos pripažinimą”.

„Japonijos imperatoriaus vizitas liudija, kad Lietuvai, mažai ir neseniai nepriklausomybę atgavusiai valstybei, nuoširdų dėmesį ir pripažinimą rodo viena unikaliausių ir pažangiausių pasaulio šalių”, – išvakarėse sakė V.Adamkus.

Imperatoriškoji pora pasirodys visuomenei netrukus po vidurdienio Daukanto aikštėje priešais Prezidentūrą bei vėliau vakare, apie pusę šešių, „Lietuvos širdimi” vadinamoje Vilniaus Katedros aikštėje, kur klausysis fokloro festivalio”Skamba, skamba kankliai” koncerto bei apžiūrės tautodailininkų darbų parodą.

Svečiai taip pat lankysis Antakalnio kapinėse, kur pagerbs Laisvės gynėjų kapus.

Vėliau jie su prezidentu stabtels prie paminklo „Japonijos Šindleriu” vadinamam Čijunei Sugiharai – tarpukariu laikinojoje Lietuvos sostinėje Kaune Japonijos generalinio konsulo pavaduotoju dirbusiam diplomatui, kuris 1940 metais išdavė 6 tūkst. tranzitinių vizų nacių persekiojamiems žydams, su kuriomis jie galėjo išvykti į nacių neokupuotus kraštus.

Dešimties dienų kelionėje po Europą 72 metų imperatorius su imperatoriene jau aplankė Švediją, Estiją, Latviją, o iš Lietuvos sekmadienį ryte skris į Didžiąją Britaniją.

Imperatoriaus sostą Akihito paveldėjo 1989 metais. Jis yra 125-asis šios dinastijos paveldėtojas.

Dabartinė dinastija Japoniją valdo daugiau nei 1500 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.