„Milan” finale įveikė „Liverpool” ir laimėjo Čempionų lygą

2006/07 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtoju septintą kartą klubo istorijoje tapo „Milan”, kuris finale įveikė „Liverpool” ekipą ir atsirevanšavo už pralaimėjimą prieš du metus. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Filippo Inzaghi, o „Liverpool” gretose rungtynių pabaigoje pasižymėjo Dirkas Kuytas.

Atėnų Olimpinis stadionas, 74 tūkst. žiūrovų

Teisėjas – Herbert Fandel (Vokietija)

„Milan” – „Liverpool”

45′ [1 – 0] Filippo Inzaghi

82′ [2 – 0] Filippo Inzaghi

89′ [2 – 1] Dirk Kuyt

„Milan”: Dida; Marek Jankulovski (80′ Kakha Kaladze), Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Massimo Oddo; Gennaro Gattuso (90+2′ Giuseppe Favalli), Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini; Kaká, Clarence Seedorf; Filippo Inzaghi (88′ Alberto Gilardino)

„Liverpool”: Pepe Reina; Steve Finnan (88′ Álvaro Arbeloa), Jamie Carragher, Daniel Agger, John Arne Riise; Boudewijn Zenden (59′ Harry Kewell), Steven Gerrard, Javier Mascherano (79′ Peter Crouch), Xabi Alonso, Jermaine Pennant; Dirk Kuyt

„Milan” susitikimą pradėjo tokios sudėties, kokia ir buvo prognozuojama, tuo tarpu „Liverpool” treneris Rafaelis Benitezas nusprendė žaisti su vienu puolėju Dirku Kuytu, tad į priekį pasistumė komandos kapitonas Stevenas Gerrardas, o į saugų linijos krašte žaidė Jermaine’as Pennantas.

Rungtynių pradžioje stratego iš Ispanijos sprendimai pasiteisino, ir „Liverpool” turėjo iniciatyvą bei sukūrė pirmą pavojų prie varžovų vartų – Marekui Jankulovski praradus kamuolį J.Pennantas smūgiavo į vartus iš baudos aikštelės krašto, tačiau vartininkas Dida sugebėjo atmušti kamuolį.

„Milan” atsakė savo atakomis ir Andrea Pirlo perdavimas vos „nesurado” Filippo Inzaghi, o Kaká bandymas iš toli nesukėlė didesnių problemų vartininkui Pepe Reinai. Kėlinio viduryje arti tikslo buvo „Liverpool” saugas Xabi Alonso, tačiau atšokus kamuoliui legionierius iš Ispanijos smūgiavo visiškai šalia virpsto, o po Johno Arne Riise smūgio iš toli kamuolys praskriejo virš vartų.

Tačiau „Liverpool” neišnaudojo turėtos teritorinės persvaros ir kėlinio pabaigoje dar padarė lemiamą klaidą. X.Alonso prasižengė prieš Kaká apie 20 metrų nuo vartų ir po A.Pirlo baudos smūgio kamuolys nuo F.Inzaghi peties rikošetu suklaidinęs vartininką įskriejo į tinklą – „Milan” išsiveržė į priekį rezultatu 1-0.

Kaip ir prieš du metus Turkijos mieste Stambule vykusiame finale, „Liverpool” po pirmojo kėlinio atsilikinėjo, tačiau šį kartą Anglijos klubas antrojo kėlinio pradžioje nesugebėjo rimčiau grasinti varžovų vartams.

Tiesa, gerą galimybę 2005 metų čempionams suteikė netikslus Gennaro Gattuso perdavimas, tačiau Liverpulio ekipos saugas S.Gerrardas aplenkęs italų gynėją Alessandro Nesta nesugebėjo atlikti stipresnio smūgio ir vartininkas Dida sugavo kamuolį.

Liverpuliečiams nesisekė kurti pavojingesnių progų ir anglų ekipos treneris R.Benitezas bandė gyvinti žaidimą mesdamas į aikštę Harry Kewellą bei Peterį Crouchą.

Vis tik „Milan” sėkmingai gynėsi ir likus aštuonioms minutėms pasinaudojo atsiradusia erdve varžovų aikštės pusėje – po rezultatyviausio turnyro žaidėjo Kaká perdavimo F.Inzaghi išvengė nuošalės bei sau įprastu stiliumi apibėgęs vartininką parideno kamuolį į vartus.

„Liverpool” nenuleido rankų ir Didai dar reikėjo padirbėti atremiant galingą P.Croucho smūgį iš toli, o taip pat kartą teko traukti kamuolį iš savo vartų, kai pakėlus kampinį kamuolys nuo Paolo Maldini atšoko D.Kuytui ir šis įmušė galva, tačiau Stambulo stebuklas nepasikartojo.

„Milan” pasiekė revanšą ir septintą kartą tapęs Europos klubinio futbolo čempionu padėjo Italijai pagal pergales prestižiškiausiose žemyno varžybose pasivyti Ispaniją – abi šalys turnyrą yra laimėjusios po vienuolika kartų.

Finalo rungtynių statistika

„Milan” – „Liverpool”

2 Geltonos kortelės 2

3 Smūgiai į vartus 4

1 Smūgiai pro šalį 6

15 Pražangos 27

4 Kampiniai 6

3 Nuošalės 3

53% Kamuolio kontrolė 47%

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.