S.Distinas rungtyniaus „Portsmouth” klube

Tik antradienį „Man City” ekipą palikęs gynėjas iš Prancūzijos Sylvainas Distinas (Sylvain Distin) laisvuoju agentu pabuvo vos vieną dieną. Jis, kaip ir buvo tikėtąsi, perėjo į kitą Anglijos „Premier” lygos klubą „Portsmouth”, su kuriuo pasirašė trejų metų kontraktą.

29-erių metų futbolininkas, kuris 2002-aisiais metais į „Man City” vienuolikę atvyko iš Prancūzijos sostinės „P.S.G” klubo už 4 milijonus svarų sterlingų, praėjusį sezoną buvo Mančesterio komandos kapitonas ir praleido vos vienerias čempionato varžybas bei sugebėjo įmušti du įvarčius.

S.Distinas baigęs penkių metų karjerą „City” ekipoje su „Pompey” pasirašė trejų metų sutartį ir turėtų per savaitę uždirbti 40 tūkstančių svarų sterlingų.

Gynėjas atmetė galimybę papildyti „Middlesbrough” ar „Newcastle” gretas, ir nori kovoti dėl vietos pagrindinėje „Pompey” komandos sudėtyje su buvusiu „Arsenal” ilgamečiu gynėju Solu Campbellu (Sol Campbell) ir vienu pastoviausiu klubo žaidėju šį sezoną Linvoy Primusu (Linvoy Primus).

„Buvo sunkus sprendimas palikti „Man City” ekipą, tačiau esu laimingas kad tai ištvėriau”, – teigė S.Distinas. – „Kai tu tampi laisvuoju agentu, tau pateikiama daug įvairiausių pasiūlymų, tačiau būtent šį aš ir norėjau priimti”.

„Portsmouth” vyriausiasis treneris Harry Redknappas prieš metus buvo siejamas su šiuo futbolininku, kurio kontraktas vis dar galiojo su „City” klubu, ir liko patenkintas, kad nušluostė nosį „Liverpool” komandai, kuri taip pat tikėjosi įsigyti šį gynėją.

„Prieš tai man keletą kartų man buvo nepavykę prisivilioti Sylvaino Distino ir atvirai kalbant, labai supanikavau, kai išgirdau, kad „Liverpool” irgi išreiškė savo susidomėjimą juo”, – kalbėjo „Pompey” strategas H.Redknappas. – „Bet mūsų laimei mes susitarėme su Sylvainu ir esu be galo patenkintas, jog jis rungtyniaus mūsų komandoje. Praėjusiais metais norėjome jį iš „Man City” įsigyti už 5 milijonų svarų sterlingų, taigi jį gauti nesumokant jokią pinigų sumą yra puikus biznis klubui”.

Be to, treneris paneigė visus gandus, kad kito gynybos ramsčio S.Campbello ateitis klube yra miglota, nepaisant to, jog klube žais S.Distinas.

„Nieko panašaus. Be jokių abejonių, Solas yra mūsų komandos raktas. Jo kontraktas baigsis tik kitais metais ir todėl jis niekur neišeis”, – teigė H.Redknappas. – „Iš tiesųm labai greitai bandysiu nusipirkti dar vieną gynėją, nes turi vykti kova dėl pagrindinės vietos komandos sudėtyje. „Premier” lygos čempionatas kiekvieną sezoną tampa vis sunkesnis ir sunkesnis, ir jeigu nieko nebandysi pakeisti bei liksi vietoje, nusirisi žemyn”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.