Jūreiviai poilsio dieną skyrė vaikų globos namams

„Gera daryti gera” – tai ne šūkis iš gatvėse matomos socialinės reklamos, o vieno didžiausių JAV karinių laivų „Normandy” įgulos narių žodžiai apie pagalbą uostamiesčio globos namams.

Viena šios savaitės diena globos namuose „Rytas” buvo neįprasta. Įstaigos darbuotojai juokavo, kad net pastato šiltinimo darbus trumpam pamiršę statybininkai stebėjo, kaip švilpaudami ir niūniuodami juodaodžiai jūreiviai dažė vaikų aikštelės lauko įrenginius.

Niūniuojamos melodijos skambėjo ir globos namų koridoriuose. Kol auklėtiniai sėdėjo pamokose, amerikiečiai dažė laiptinių sienas. Čia su teptuku dirbo ir JAV laivo vadas. Kieme lauko įrenginius tvarkė Lietuvos karinių jūrų pajėgų (KJP) atstovai. Kariai pasišovė net žolę nupjauti.

Globos namų „Rytas” direktorės pavaduotoja ūkio reikalams Aurutė Krolienė džiaugėsi, kad per pusdienį svečiai nuveikė tiek darbų, kiek vienas žmogus būtų neįstengęs – įstaiga turi vos vieną pagalbinį darbininką tokiems darbams.

Prieš atvykdami pagalbininkai tik pasiteiravo, kokios spalvos sienas norėtų matyti, visu kitu pasirūpino patys. Tiesa, pačiame darbų įkarštyje dažų net pritrūko.

Amerikiečiai nesiskundė buvę įdarbinti per savo poilsio dieną ir džiaugėsi galėdami padėti. Po pietų jų ir globos namų auklėtinių laukė bendros sporto varžybos, o jau kitą dieną JAV kreiseris plaukė tolyn nuo Lietuvos, Lenkijos pusėn.

10 stropiausių globos namų vaikų turėjo išskirtinę galimybę apsilankyti viename didžiausių JAV karo laivų, į kurį civiliai įprastai neįleidžiami.

Pasak KJP atstovo ryšiams su visuomene vyresniojo leitenanto Ramūno Kažersko, didelė draugystė duoda vaisių, nes tai – ne vienintelis JAV ambasados bei šios šalies karių bei tarnautojų gerumo gestas.

Pernai globos namams buvo padovanoti geri naudoti baldai, buitinė technika bei namų apyvokos daiktai, iki tol naudoti JAV ambasadose ir karinėse bazėse Europoje. Lietuvos KJP padėjo koordinuoti labdaros perdavimą bei iškrauti baldus.

2005 metais Lietuvos KJP ir JAV karo inžinierių komandos atliko Klaipėdos globos namų remontą, kuris atsiėjo virš 300 tūkst. litų. Už šiuos pinigus buvo įrengta ventiliacijos sistema, pakeisti langai, suremontuoti vaikų kambariai ir valgykla.

Tai ne galutinis gerų darbų sąrašas. JAV ambasada šiemet globos namams dar žadėjo finansuoti virtuvės įrangos įsigijimą. Tad neatsitiktinai A. Krolienė tarstelėjo, kad tokie rėmėjai – Dievo dovana.

Globos namuose „Rytas” šešiose šeimynose šiuo metu auga 78 vaikai nuo 2,5 iki 18 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.