Pirmą kartą į Palangą atkeliauja „Poezijos pavasaris“

Keliaujanti po Lietuvą poezijos šventė – tarptautinis festivalis „Poezijos pavasaris 2007” vykstantis jau 43-iąjį kartą, šeštadienį pirmą kartą užsuks ir į Palangą.
Kultūros centre „Ramybė” (Vytauto g. 35) palangiškiai ir kurorto svečiai galės pamatyti du Vytauto V. Landsbergio filmus apie poetus. Gegužės 26 d. 14 val. bus rodomas filmas „Švendubrės šamanas”. Tai netoli Druskininkų esančiame Švendubrės kaimelyje atsiskyrėlio gyvenimą gyvenančio vieno garsiausių Lietuvos poetų modernistų Vytauto P. Bložės kūrybinis portretas. Filme matysime archyvinių kadrų, menančių Druskininkų poetinio rudens gimimo užuomazgas. Filme gausu paties poeto skaitomos poezijos, prisiminimų, apmąstymų…
15 val. bus rodomas naujas, tik šiais metais sukurtas filmas „Liudvikas”. Tai pasakojimas apie linksmą žmogų – poetą, humoristą ir dramaturgą Liudviką Jakimavičių. Liudvikas pagarsėjo dar sovietmečiu, tuomet sukurtais kultiniais Sąjūdžio laikų spektakliais – jis buvo ir Šėpos teatro tekstų autorius, ir LTV spektaklio „Gaisrininkų legendos” sumanytojas bei dramaturgas. Sovietiniais laikais kartu su bendraminčiais Liudvikas leido ir pogrindinį literatūros žurnalą „Sietynas”.
Šiame filme Liudvikas pristatomas tarsi geroji mitologinė būtybė – lyg būtų koks rūpestingas Vilniaus kaukas – vaikštantis, stebintis, komentuojantis ir besijuokiantis iš viso to, kas vyksta Vilniuje, Lietuvos gamtoje, Lenkijoje ir kitose nuostabiose Visatos vietose.
Po filmų poezijos mylėtojai galės pabendrauti su abiem filmų herojais – Vytautu Blože ir Liudviku Jakimavičium.
Į „Poezijos pavasario vakarą Palangoje” 17 val. skaityti eiles atvyks poetai Aidas Marčėnas, Alvydas Šlepikas ir poetė iš JAV Vitalija Bogutaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.