R.Grigas: „Trenerio darbas nėra lengvas”

Naujuoju Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu tapęs ir pirmą kartą karjeroje tokį laimėjimą iškovojęs vyriausiasis Kauno „Žalgirio” treneris Rimantas Grigas nerodė emocijų ir spaudos konferencijoje buvo visiškai ramus.

„Labai džiaugiuosi pergale ir esu laimingas, kad susigrąžinome čempionų vardus. Tai buvo pačios gražiausios finalo serijos rungtynės. Komandos neblogai pataikė, gudravo. „Lietuvos rytas” buvo stiprus, o mums labai padėjo Loreno Woodso žaidimas.

Kodėl nesidžiaugiate pergale? Tai jau šeštosios finalo serijos rungtynės, daug ruošėmės, mąstėme, todėl jaučiasi nuovargis. Trenerio darbas nėra lengvas, reikia įdėti daug pastangų. Kartais džiaugiuosi savyje, o nugalėtojų chalatą užsidėsiu namie, nueisiu i paplūdymį (juokiasi).

Ką žinote apie kitą sezoną? Dabar kelias dienas ilsėsiuosi. Kai man pasiūlė ateiti į „Žalgirį”, sakiau, kad dirbsiu tik iki sezono pabaigos. Tokiam darbui reikia tinkamai nusitikeiti ir pasiruošti. Atrodo, kad viskas yra labai paprasta, tačiau toks darbas yra sunkus.

Norisi, kad „Žalgiris” būtų stipri komanda, kad pajėgiai rungtyniauti tiek Lietuvoje, tiek Europoje. Jeigu atvažiuos treneris iš užsienio, jis turi būti stiprus ir patyręs. Nereikėtų eksperimentuoti su jaunais ir nepatyrusiais treneriais.

Kodėl neturite ambicijų likti? Esu realistas, dirbu daug metų, visko esu matęs. Tokius klausimus sprendžia klubo vadovybė. Gal norėčiau padirbti antruoju treneriu, kai vadovautų patyręs ir stiprus strategas. Per šiuos finalus turbūt išmokau daugiau nei per penkerius metus. Analizavome visus krepšininkus, kaip išmušti varžovų žaidimą, žaidėjus.

Kam skirtumėte naudingiausio finalo serijos žaidėjo titulą? (Pauzė..) Tanoka Beardas labai gerai žaidė visą finalo seriją. Paulius Jankūnas rungtyniavo stabiliai ir padarė tai, ko iš jo reikalavome. Jonas Mačiulis labai gerai gynėsi, rodė daug azarto ir noro, uždegdavo komandos draugus. DeJuanas Collinsas išjungė iš žaidimo Robertą Štelmaherį. Marko Popovičius ir Marcelo Machado buvo labai reikalingi. Lorenas Woodsas buvo labai reikalingas paskutinėse rungtynėse, Vidas Ginevičius žymiai geriau sužaidė Kaune ir labiau pasitikėjo savo jėgomis šiandien. Lengviausia išrinkti krepšininką pagal protokolą, bet juk į žaidimą įeina ir supratimas, ir gynyba, ir daug kitų dalykų.

Kaip vertinate savo asistentą Darių Maskoliūną? Labai džiaugiuosi, kad pasirinkau būtent jį. Atėjau į profesionalų krepšinį iš jaunimo komandų, kur žaidėjai ir treneris bendravo per didelį atstumą. Skyriau daug dėmesio pedagogikai. Už kiekvieną keiksmažodį būdavo nuobaudos, norėjau, kad krepšininkai būtų kultūringi ir mandagūs.

Darius moka įlįsti į krepšininkų mąstymą, lengviau randa su jais kalbą kaip draugas. Be to, jis žaidė Jono Kazlausko ekipoje, gerai supranta gynybos subtilybes. Jis buvo labai svarbus ir reikalingas. Darius padėdavo savo patirties ir žinių dėka.

Jis gerai supranta krepšinį ir galėtų būti geras treneris. Maskoliūnas supranta, kokios yra žaidimo silpniausios vietos, ką reikėtų sustiprinti. Dariukas turi gerą supratimą, kada reikia daryti keitimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.