M.Popovičius: Dabar galėsime kelias dienas nieko neveikti ir tiesiog švęsti

Kauno „Žalgirio” legionieriui 24 metų 185 cm ūgio Marko Popovičiui sezonas nebuvo lengvas. Iškovojęs lemiamą pergalę šeštose LKL finalo rungtynėse jis buvo vienas aistringiausių žalgiriečių. Garsiai šaukdamas krepšininkas dėkojo sirgaliams, treneriams bei visiems, kuriuos sutiko.

Ir kitą sezoną Kauno komandoje žaisiantis M.Popovičius šeštose finalo rungtynėse pelnė 11 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei iškovojo pirmąjį LKL čempionų žiedą.

„Esu labai laimingas. Džiaugiuos ne tik dėl savęs, bet ir dėl visos komandos, nuostabių mūsų sirgalių. Manau, kad dabar galėsime kelias dienas nieko neveikti ir tiesiog švęsti,” – kalbėjo gynėjas iš Kroatijos.

Dvikova buvo labai įtempta ir sudėtinga. Kauniečiai vienu metu turėjo 12 taškų pranašumą (61:49), tačiau vilniečiai spurtavo 8:0 ir sušvelnino atsilikimą, o ketvirtajame kėlinuke ir išlygino rezultatą.

„Taip, rungtynės buvo labai sunkios, tačiau laimėjome paskutinę dvikovą Kaune ir turėjome psichologinį pranašumą. Manau, kad buvome emociškai stipresni ir labiau norėjome nugalėti. Išnaudojome stipriąsias savo puses ir laimėjome dvikovą,” – sakė M.Popovičius.

Ketvirtose finalo serijos rungtynėse Vilniuje po susidūrimo su varžovu M.Popovičius patyrė piršto susižeidimą. Tapęs čempionu, krepšininkas nuplėšė visus apsauginius raiščius bei atvirai demonstravo patinusį mėlyną savo pirštą.

„Šiose rungtynėse visi pamiršome apie savo traumas bei skausmus, – sakė M.Popovičius. – Išėjome į aikštelę nusiteikę sunkiai dvikovai ir kiekvienas stengėmės atlikti darbą kuo geriau. „Žalgirio” sirgaliai gerai atliko savo darbą ir puikiai mus palaikė, todėl tiesiog negalėjome jų nuvilti”

Paklaustas, ką padarys pirmiausiai, M.Popovičius teigė, jog nori susitikti su visais draugais ir atšvęsti iškovotą titulą.

Pirmąjį LKL trofėjų su „Žalgirio” klubu iškovojo ne tik M.Popovičius, tačiau ir Hanno Mottola, DeJuanas Collinsas, Lorenas Woodsas, Marcelo Machado, Vaidotas Pečiukas, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis, Vytenis Jasikevičius ir Artūras Milaknis.

„Džiaugiuosi pirmu LKL trofėjumi „Žalgirio” komandoje. Parodėme, kad esame stipri komanda, esame čempionai. Visą sezoną rodėme, kad „Žalgiris” yra pajėgus klubas, turintis savo charakterį. Sezono pradžia nebuvo tokia sėkminga, bet pabaiga – tokia, kokios ir norėjome. Tikiuosi, kad kitais metais pavyks rungtyniauti dar geriau ir iškovoti dar daugiau pergalių.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

1 atsiliepimas į "M.Popovičius: Dabar galėsime kelias dienas nieko neveikti ir tiesiog švęsti"

  1. milvis

    Popovicius yra tikrai geras krepsininkas ir vien pamacius kaip jis zaidzia, gali pasakyti kad jis zaidzia is sirdies atiduodamas visas jegas, bet pradzioje sezono ,jam, truko ligevercio antro izaidejo tokio kaip sezono pabaigoje dejuana collinsa pasirodziusy zalgirije,nes popas ,kaip as pastebejau,labai mazai gaudavo poilsio ir turedavo tempti iki finalines sirenos.as manau kad netgi galima kaltinti buvusi trenery bagatsky,kuris mano manimu nemoka tinkamu laiku pakeisti krepsininku. eurolyga vis del to ne baltyjos lyga reik tokio trenerio kuris turi jau patirties, tokioje lygoje kaip euroliga.labai pradziugino mane R.Grygo debiutas eurolygoje, tapusem vyr.treneriu zalgyrio.jai R.G. ir sekanciame sezone treniruotu zalgiry kartu su geru ,tai pat ,debituojanciu asistentu, Maskoliunu,zalgirio valdziai paplociau uz toky pasirinkima.nes kai grygas pereme visas vadeles i savo rankas kartu su maskoliunu, zalgirio zaidimas su kiek vienom varzybom vis gerejo.ne kekvienas treneris per toki trumpa laika gali pagerinti komandos zaidima kaip, tai padare grygas su maskoliunu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.