Trečdaliu brangs taksi paslaugos

Didėjančios kuro, mašinų remonto, transporto draudimo kainos bei vairuotojų algos netrukus gerokai patuštins taksi klientų pinigines.

Kol kas įsėdimas į automobilį kainuoja 2 Lt, o vienas nuriedėtas kilometras – 1,5 Lt. Komercinės firmos „Uostamiesčio taksi” savininkas Artūras Merkurjevas sakė, kad pagal sąnaudas įsėdimas į taksi turėtų kainuoti 5 Lt, o nuvažiuotas kilometras – 2,5 Lt.

„Tačiau tiek didinti kainų negalėsime, nes konkurencija nuožmi. Greičiausiai už įsėdimą teks imti 3,5 lito, o už nuvažiuotą kilometrą – 2 litus”, – svarstė firmos savininkas.

Anot jo, šalyje labai spaudžia mokesčiai.

A.Merkurjevas teigė, kad Vokietijoje pirmuosius firmos darbo metus nereikia mokėti jokių mokesčių, o JAV mokesčiai neimami net iki trejų metų. „Užsienyje duoda verslininkams įsibėgėti”, – tvirtino firmos savininkas.

Vienas iš bendrovės „Autopunkto taksi” savininkų Eduardas Gracholskis sutinka, kad kainas didinti reikia, tačiau yra įsitikinęs, kad tas, kas pirmasis padidins taksi įkainius, neišlaikys konkurencijos – bankrutuos.

„Didėja vairuotojų atlygis, tačiau jų trūksta – emigruoja uždarbiauti. Darbuotojų algas reikėtų didinti 1,5 karto. Brangsta mašinų aptarnavimas ir detalės.

Automobilių draudimas palyginti su pernai pabrango 2,5 karto. Atvirai kalbant, seniai laikas keisti tarifus”, – pasakė E.Gracholskis.

Anot jo, 2 Lt už vieną nuvažiuotą kilometrą – reali kaina.

Bendrovė „Autopunkto taksi” svarstys, ar diferencijuoti kainas, atsižvelgiant į tai, ar taksi važiuoja dieną, ar naktį, po Klaipėdą ar užmiestį.

Prieš porą mėnesių kainas padidino bendrovė „Baltik taksi”.

Paslauga dieną pabrango iki 1,7 Lt, o riedant naujais „Nisan” automobiliais – iki 2 Lt už vieną kilometrą. Naktį atitinkamai 2 ir 2,5 Lt už vieną nuvažiuotą kilometrą. Įsėdimas, kaip ir kitose firmose, čia kainuoja 2 Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.