Miestiečių poilsis paplūdimyje – naujųjų šeimininkų valioje

Teismo sprendimu vadinamųjų „Ekrano” marių pakrantės žemę atgavę buvę savininkai savivaldybei siūlo mainus – už leidimą čia panevėžiečiams ir toliau mėgautis vasaros malonumais

jie norėtų būti atleisti nuo žemės mokesčio

Panevėžiečiai šią vasarą maudytis ir kaitintis saulėje greičiausiai galės tik viename Savivaldybės įmonės „Panevėžio gatvės” prižiūrimame paplūdimyje Piniavoje.

Ilgus metus daugiausia miestiečių poilsiautojų sutraukdavęs prie vadinamųjų „Ekrano” marių besidriekiantis paplūdimys kartu su kitomis pakrantėje plytinčiomis teritorijomis šių metų pradžioje Vyriausiojo administracinio teismo nutarimu buvo grąžintas buvusiems žemės savininkams.

Miesto vicemeras Povilas Vadopolas vakar dienraščiui pripažino, jog Savivaldybė derybų dėl galimybės panevėžiečiams ir šią vasarą ilsėtis pamėgtame paplūdimyje su naujaisiais marių krantinės savininkais kol kas nevedė.

„Susitikti su tais žmonėmis man neteko, tačiau per gyventojų priėmimą iš vieno jų išgirdau prašymą pakrantės žemės savininkus atleisti nuo žemės mokesčio. Savivaldybei tai padarius, savininkai esą miestiečiams nedrausią prie marių nei maudytis, nei degintis”, – PB sakė P.Vadopolas.

Mero pavaduotojo teigimu, ar sutikti su siūlomais mainais, turėtų spręsti miesto Taryba.

Panevėžio socialdemokratams vadovaujantis P.Vadopolas įsitikinęs, jog Vyriausiojo administracinio teismo nutarimas grąžinti buvusiems savininkams daugybę metų visuomenės poreikiams tarnavusią teritoriją prie „Ekrano” marių kitiems miestiečiams padarė didžiulę žalą.

„Mane, kaip šalies pilietį ir Panevėžio gyventoją, toks teisėjų sprendimas stebina. Kitas dalykas, marių pakrantė paplūdimiui buvo ypač tinkama, sutvarkyta, čia vandens gylis didėja pamažu. Žinoma, Savivaldybė naują paplūdimį galėtų įrengti ir kitoje marių pusėje, tačiau ten gylis nuo pat pirmųjų žingsnių – kone trys metrai”, – dėstė P.Vadopolas.

Vicemeras kritikavo esamą žemės grąžinimo tvarką. „Anksčiau įstatymas miesto teritorijoje turėjusiesiems žemės leisdavo grąžinti ne daugiau kaip 20 arų. Dabar reikalaujama atiduoti viską. Aš manau, kad prieš pradedant žemės dalybas valstybei reikėjo susiskaičiuoti, kiek jos iš viso yra, ir tada grąžinti visiems, kam priklauso. Dabar kartais būna, kad vieni žmonės gauna, o kitiems jau nebelieka”, – svarstė mero pavaduotojas.

P.Vadopolo teigimu, ir užtvanka prie „Ekrano” ir pačios marios atsirado ne žemes čia atgavusių savininkų, o visų panevėžiečių dėka: „O dabar išeina, kad vieniems – galimybė tapti milijonieriais, o kitiems – ničnieko”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.