Dekoratyvūs apvadai – puikus kambario akcentas

Galima dekoruoti namus ir be didelių investicijų. Žinome keletą būdų, kaip juos pagražinti be milžiniškų išlaidų. Dar jei viską galėsite atlikti patys, tikrai bus visai pigu. Nuobodų ir pilką kambario interjerą nesunkiai gali pagyvinti šiek tiek lipdinių ar specialūs apvadai.

Dekoratyvūs lipdiniai ir specialūs apvadai – interjero detalės, jungiančios ir puošiančios grindis, lubas, duris bei langus. Tvarkingai ir kruopščiai pritaikytos jos gali pagyvinti bet kokius namus, pabrėžti interjero stilių ir suteikti išbaigtumo įspūdį. Apvadai gali būti gaminami iš kietos arba minkštos medienos, plastiko ar kitos dirbtinės medžiagos. Apvadai gali ne tik puošti, bet ir paslėpti tam tikrus interjero trūkumus.

Lubų puošmenos

Mediniai apvadai, tvirtinami tarp sienos ir lubų, dažniausiai vadinami karnizais. Jie gali būti įvairių formų bei dydžių nelygu kambario dydis ir dizaino ypatumas. Jei baltai dažytos lubos atrodo nykiai? Tai galima pakeisti pritaikius joms specialius raižytus ar paprastesnius lipdinius. Dažniausiai tokie lipdiniai būna apvalūs arba pailgi, kartais sukurti net iš apvadinių juostelių. Sujungtos ir pritvirtintos prie lubų lipdinių dalys dažomos kartu su lubomis.

Aplink langus ir duris

Kad langai neatrodytų tik stiklinės ertmės sienose, dažniausiai aplink juos prikalami apvadai. Ši interjero detalė gali paslėpti atsiradusius tarpus tarp lango rėmo ir sienos. Galima keisti ir palangės formą. Jos dydis, spalva ir panaudojimo paskirtis gali keistis pagal gyventojų norus ir poreikius.

Panašūs arba tokie pat apvadai gali tikti ne tik langams dekoruoti, bet ir durims. Tai sukurtų vienodesnį stilių ir kambario dizainas atrodytų tobulas. Be gražinimo funkcijos, durų apvadai dažnai slepia tarpus tarp durų ir sienų.

Paprastos, lygiu paviršiumi durys gali būti lengvai puošiamos lipdinius primenančiais smulkiais dekoratyviniais apvadais. Dažniausiai jais durys vizualiai perskiriamas į dvi skirtingo dydžio dalis: viršutinę ir apatinę. Šitaip duris dekoruoti tikrai nebrangu. Dar viena išeitis – apvadų imitacija dažais. Tai paprasta ir lengvai priderinama prie bet kokio interjero.

Aplink grindis

Grindų apvadai arba grindjuostės klojamos tarp grindų ir sienų nėra vien dekoratyvus elementas. Jos gali maskuoti įvairius sienų trūkumus, tarpus, tinka ir laidams paslėpti. Grindjuostės gali būti ne tik iš natūralaus medžio. Ši apdaila dažniausiai pasirenkama pagal norus ir bendrą kambario interjerą.

Ant sienų

Kartais dažytas nuobodžias sienas norisi kuo nors pagyvinti, ypač jei kambaryje mažai baldų. Tą galima padaryti dirbtinai sukurtais ir išilgai sienos pritvirtintais rėmais. Juos reikėtų dažyti tokia pat arba panašia į sienų spalva. Su įdomiais iškilimais sienos tikrai neatrodys nuobodžios.

Jeigu sienas liečia nuolat stumdomos kėdės, jas galima apsaugoti paprasčiausiai pritaisius horizontalias apvado juosteles.

Formuojant knygų spintas ir lentynas

Mediniai apvadai gali pakeisti knygų spintas ar lentynas. Šiam baldui „įrėminti” ar papuošti labiausiai tinka karnizai baldo viršuje, o šonuose apvadai, tokie kaip naudojote durims ar langams. Visas dalis tarpusavyje galima sujungti paprasčiausiai prikalant arba naudojant specialius klijus.

Aplink židinį

Specialiai sukurtas rėmas aplink židinį – ypatingas kambario akcentas. Dažniausiai toks akcentas būna centrinis ir traukiantis akis. Aplink židinį apvadais įrėminta vieta gali būti itin praktiška – ji gali tapti lentynėle mieloms smulkmenoms ar kitiems dekoratyviems daiktams susidėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.