Siūloma panaikinti galimybę lengvatinėmis sąlygomis privatizuoti tarnybinius butus

Aplinkos ministerija parengė Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo pataisą ir siūlo iš jo išbraukti nuostatą dėl galimybės privatizuoti tarnybines gyvenamąsias patalpas lengvatinėmis sąlygomis. Įstatymo pakeitimo projektas artimiausiu metu bus pateiktas svarstyti Vyriausybei.

Tokia pataisa, kaip sakė Aplinkos ministerijos sekretorė Jūratė Juozaitienė, leistų užkirsti kelią piktnaudžiavimams privatizuojant tarnybinius butus.

Pastaruoju metu visuomenės dėmesį patraukė kai kurių valstybės institucijų veiksmai, susiję su joms priklausančių tarnybinių gyvenamųjų patalpų naudojimu ir privatizavimu. Kaip tokios patalpos yra naudojamos, atsako jas turinčių institucijų vadovai, nes pagal Civilinio kodekso nuostatas tik šių institucijų sprendimu jų turimos gyvenamosios patalpos priskiriamos tarnybinėms ir išnuomojamos darbuotojams. Aplinkos ministerija neturi įgaliojimų kontroliuoti tokių patalpų naudojimo.

Pagal Vyriausybės 2001 m. patvirtintą tarnybinių gyvenamųjų patalpų naudojimo ir apskaitos tvarką, ministerija vykdo tik tarnybinių gyvenamųjų patalpų apskaitą, remdamasi valstybės valdžios ir valdymo institucijų pateikta informacija.

Šios institucijos kasmet iki kovo 1 dienos turi pateikti duomenis apie patikėjimo teise valdomas tarnybines gyvenamąsias patalpas, nurodyti jų skaičių ir naudingąjį plotą. Tačiau, pasak ministerijos sekretorės J. Juozaitienės, minėtoji informacija Aplinkos ministerijai nustatytu laiku dažnai visai nepateikiama arba pateikiama neišsami.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.