Vilniaus oro uoste statomame terminale jau montuojama įranga

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) statomame naujajame keleivių terminale penktadienį pradėta montuoti įranga.

Pasak TVOU atstovo spaudai, montuojamas pirmasis iš keturių keleivių eskalatorių. Olandijoje jau baigiami gaminti bagažo transporteriai, o Vokietijoje – lanksčios keleivių galerijos, vadinamosios „rankovės”, kuriomis keleiviai iš terminalo pateks į orlaivių salonus. Terminale bus šešios tokios galerijos.

Visuose trijuose statomo terminalo aukštuose taip pat vyksta įvairūs statybos ir montavimo darbai: šiltinamas ir apdailos plokštėmis puošiamas fasadas, vedami elektros, vandentiekio, ventiliacijos, kanalizacijos tinklai. Antrame ir trečiame terminalo aukštuose jau pradėtos kloti granitinės grindys.

Pasak TVOU plėtros direktoriaus Mindaugo Bajerčiaus, visi statybos darbai vyksta pagal grafiką, ir naujasis terminalas bus pasiruošęs priimti Šengeno ir ne Šengeno keleivių srautus, kaip ir planuota, – šių metų spalio 1 dieną. Šis terminalas išplės Vilniaus oro uosto pajėgumus iki 3 mln. žmonių per metus.

Didžiausio Lietuvoje Vilniaus oro uosto keleivių terminalo plotas – per 16 tūkst. kvadratinių metrų. Bendra jo statybos darbų vertė – 96,732 mln. litų (be galerijų ir transporterių). Dar 14 mln. litų, skirtų specialiai sienų apsaugos, keleivių patikros įrangai ir kitoms technologijoms, skiria Europos Sąjunga.

Pernai TVOU aptarnavo 1,4 mln. keleivių, palyginti su 2005 metais, 13,2 proc. daugiau. Šiemet oro uostas planuoja priimti ir išleisti apie 1,6 mln. keleivių. 2006 metų apyvarta – per 100 mln. litų, planuojamas praėjusių metų pelnas – apie 17-18 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.