Ar neturės konkurentų V.Garastas?

Birželio 4 dieną vyks Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimai. Šias pareigas išsaugoti siekiantis Vladas Garastas tikriausiai nesulauks nė vieno konkurento.

Asmenys, norintys kandidatuoti į LKF prezidentus, paraiškas federacijai turi pateikti iki gegužės 28 dienos 18 valandos. Kol kas ketinimą dalyvauti rinkimuose viešai patvirtino tik dabartinis LKF vadovas Vladas Garastas. Svarbiausias jo sprendimo vėl dalyvauti rinkimuose argumentas – nebaigtas Pekino olimpinių žaidynių ciklas. V.Garastas teigia, kad nesėkmės kovojant dėl olimpinių kelialapių arba prasto pasirodymo Pekine atveju būtų laikomas atpirkimo ožiu. Neva kažką būtų padaręs ne taip, o naujas LKF vadovas galėtų teigti, kad tiesiog neturėjo laiko keisti padėties. Todėl V.Garastas nori būti LKF prezidentu iki Pekino olimpinių žaidynių pabaigos. Jis teigia, kad vėliau galėtų atsistatydinti.

R.Cibauskas liks su studentais

Rimčiausiu V.Garasto konkurentu krepšinio pasaulyje jau ne vieną mėnesį vadintas dabartinis LKF viceprezidentas, Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidentas klaipėdietis Rimantas Cibauskas. Krepšinio pasaulyje jis labiausiai vertinamas už sėkmingą veiklą studentų lygoje. Tačiau R.Cibauskas vakar LŽ teigė, kad nesieks LKF prezidento posto. „Rinkimuose dalyvauti neketinu ir savo nuomonės tikriausiai nekeisiu. Yra daug darbo studentų lygoje, esu LKF viceprezidentas, todėl manau, kad galiu prisidėti prie krepšinio vystymo ir nebūdamas prezidentu”, – tvirtino LSKL vadovas.

Tarp kandidatų į LKF prezidentus buvo minimas ir anksčiau šias pareigas ėjęs Algimantas Pavilonis. Pernai per pasaulio čempionatą V.Garastas jį apkaltino dėl visų vyrų rinktinės nesėkmių ir inicijavo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo, kurio direktorius buvo A.Pavilonis, panaikinimą. 2003 metais vietoj A.Pavilonio LKF prezidentu tapo būtent V.Garastas. Tačiau A.Pavilonis vakar teigė, jog rinkimuose dalyvauti taip pat neketina. „Apie LKF prezidento rinkimus galvoju, tačiau ne kaip kandidatas”, – teigė buvęs LKF prezidentas.

Kalbama, kad juoda katė neseniai perbėgo tarp V.Garasto ir kito LKF viceprezidento, Šabtajaus Kalmanovičiaus atstovo Lietuvoje Ramūno Šalūgos. Spėliota, kad šis asmuo taip pat gali pateikti paraišką dalyvauti LKF prezidento rinkimuose. „Dėl mūsų nesutarimų su V.Garastu yra tik gandai, jis mane iškėlė į LKF viceprezidentus, trejus metus kartu vykdėme vieną programą, todėl dabar pyktis būtų nelogiška. Aš jį gerbiu kaip žmogų, jokių pykčių tarp mūsų nėra, – LŽ teigė R.Šalūga. – Į prezidentus tikrai nekandidatuosiu. Taip pat nemanau, kad išrinkus kitą prezidentą išvis kas nors siūlys man likti federacijoje.”

Verslui neliktų laiko

Kaip kandidatai į LKF prezidentus buvo minimi ir du puikiai verslo pasaulyje žinomi žmonės. Tai dabartinis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Šarūnas Kliokys ir ilgametės šios lygos rėmėjos kompanijos „Omnitel” prezidentas Antanas Zabulis. Š.Kliokys vakar LŽ paneigė kalbas, jog ketina siekti LKF prezidento posto. Su A.Zabuliu susisiekti nepavyko, tačiau neoficialiai kalbama, kad siekti LKF prezidento posto jis taip pat jau atsisakė. LKF prezidentas pagal dabartinę padėtį ir rengiamus federacijos įstatų pakeitimus negali būti simbolinis, turi dirbti visą dieną, o tai suderinti su verslu A.Zabuliui tikriausiai būtų neįmanoma.

Tad gali nutikti, jog birželio 4-ąją per LKF visuotinę ataskaitos konferenciją, kaip ir 2003-iaisiais, į prezidentus kandidatuos vienintelis asmuo – tas pats V.Garastas. Prieš ketverius metus per rinkimus jis surinko 68 balsus iš 75 galimų. Į prezidentus tuomet dar buvo pasiūlytas tuometinis LKL direktorius Zenonas Kamarūnas, tačiau jis atsiėmė kandidatūrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.