Kaliningrado srityje dingęs Lietuvos verslininkas gyvas ir saugus

Praėjus beveik mėnesiui po įtakingo Lietuvos verslininko dingimo kaimyninėje Rusijos Kaliningrado srityje, jis yra gyvas ir saugus, teigia aukštas Rusijos pareigūnas.

Tai Lietuvos televizijos naujienų tarnybai sakė Kaliningrado srities gubernatorius Georgijus Boosas,

paklaustas apie Lietuvos verslininkų klubo prezidento Kaliningrade Stanislovo Juciaus likimą.

„Tyrimas tikrai bus baigtas. Bet visiems reikalingas rezultatas – paprasčiausiai pamatyti poną Jucių, tačiau tam prireiks laiko”, – sakė G.Boosas.

Perklaustas, kiek tam prireiks laiko, gubernatorius sakė „negalįs atsakyti”, „bet jo saugumui niekas negresia”.

Lietuvos URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorė Violeta Gaižauskaitė, paprašyta pakomentuoti žinią apie tai, jog dingęs verslininkas yra gyvas, teigė laukianti išsamesnės Rusijos valdžios informacijos.

„Džiaugiamės sužinoję, kad pono Juciaus saugumui niekas negresia. Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade diplomatai atkakliai aiškinasi situaciją. Laukiame, kad Rusijos pareigūnai pateiktų daugiau informacijos apie dingusį Lietuvos pilietį ir tikimės, kad Rusija glaudžiai bendradarbiaus su Lietuvos institucijomis”, – BNS sakė V.Gaižauskaitė.

Lietuvių verslininkų klubo įkūrėjas ir prezidentas, Lietuvos kapitalo statybų kompanijos „Roslitstroj” generalinis direktorius ir „Jupojos” koncerno valdybos narys S.Jucius dingo balandžio 18-sios rytą Kaliningrade. Nustatytu laiku jis neatvyko į susitikimo su savo vairuotoju vietą.

Žiniasklaidoje skelbtos versijos, kad jau anksčiau grasinimų patyręs verslininkas galėjo būti pagrobtas arba nužudytas, tačiau Rusijos teisėsaugininkai nė vienos versijos nepatvirtino.

Pagal vieną nepatvirtintų versijų, liudininkai matė, kad S.Jucių įsisodino į automobilį milicijos uniformas vilkėję žmonės.

S.Juciui paslaptingai dingus, Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade darbuotojai kreipėsi į gubernatorių ir regioninės vyriausybės ministrus, paragino miliciją aktyviai paieškai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.