Afganistano sukilėlių lyderis planavo atakas prieš Britaniją ir JAV

Afganistane praėjusią savaitę nukautas talibų aukšto rango vadas mula Dadullah (Dadula) prieš savo žūtį rengė JAV ir Didžiosios Britanijos piliečius savižudiškiems išpuoliams savo šalyse, rodo sukilėlių lyderio vaizdo įrašas, kurį pirmadienį parodė viena JAV televizija.

„Mes planuojame rengti mirtininkų išpuolius ir raketų atakas prieš tuos, kurie vykdo agresiją Afganistano atžvilgiu”, – sakė barzdotas kovotojas vaizdo įraše, kuris buvo parodytas televizijos ABC naujienų laidoje.

„Mes rengsime atakas Didžiojoje Britanijoje ir JAV, kad priverstume juos suprasti, kaip sunku išgyventi esant okupacijai”, – teigė jis.

Pasak mulos, šiomis atakomis bus siekiama „priversti jų moteris raudoti, kaip rauda mūsų moterys, priversti jų lyderius verkti, kaip verkia mūsų lyderiai, ir sugriauti jų miestus, nes jie sugriovė mūsų miestus”.

Šis vaizdo įrašas yra dalis vieno jo interviu, kuris buvo padarytas mažiau nei dvi paros iki Dadullah žūties, nurodė televizija.

Kulkų suvarpytas mulos kūnas buvo aptiktas po talibų sukilėlių susirėmimo su JAV, Afganistano ir NATO pajėgų kariais. Sekmadienį jo palaikai buvo parodyti žurnalistams, kad jie galėtų įsitikinti, jog tai iš tiesų Dadullah.

Dadullah, kuriam buvo apie 40 metų, buvo talibų karinių operacijų vadas Afganistano pietuose. Manoma, kad jis palaikė glaudžius ryšius su besislapstančiu Talibano lyderiu mula Mohammadu Omaru (Mohamadu Omaru).

Vaizdo įraše Dadulla savo planuotas atakas susiejo su „al Qaeda” tinklu, kurio lyderis Osama bin Ladenas buvo priverstas pabėgti iš Afganistano po 2001 metų invazijos, kai buvo nuverstas talibų režimas.

„Mes ir „al Qaeda” esame viena. Jeigu rengiame atakas, jos niekuo nesiskiria nuo „al Qaeda” operacijų”, – pažymėjo jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.