Jausmingo šokio pamokos – pirmajame salsos festivalyje

Gegužės 18-20 dienomis Vilniuje organizuojamas pirmasis mūsų šalyje salsos šokio ir muzikos festivalis, kurio metu vyks šokių pamokos, vakarėliai ir žinomų šokėjų pasirodymai. Organizatoriai – viešoji įstaiga „Salsa Vilnius” ir salsos mokykla „Salsa Sisters” – neabejoja, kad šis renginys taps stipriu impulsu kuriant salsos kultūrą Lietuvoje.
„Panašaus pobūdžio renginiai jau senokai organizuojami visose kaimyninėse valstybėse, o į Lietuvos kultūros erdvę salsa skverbiasi gana lėtai. Be abejo, tikimės, kad po pirmojo festivalio susidomėjimas šiuo jausmingu ir išraiškingu šokiu ir pas mus gerokai išaugs”, – sakė viena iš festivalio organizatorių Ieva Dadurkaitė.
Viena svarbiausių festivalio dalių – salsos seminarai, kuriuos ves dvylika vadinamųjų instruktorių iš įvairiausių pasaulio valstybių. Tarp jų bus ir viena mūsų kraštietė – šiuo metu Londone gyvenanti Aistė Kalabuchova. Šokti salsa pradėjusi prieš penkerius metus, dabar ji yra kelių salsa kolektyvų narė, su jais daug keliauja po Europą.
Seminarai organizuojami taip, kad juose dalyvauti ir mokytis galėtų visi norintys – nuo žmonių, kurie ką tik pirmą kartą išgirdo apie salsa, iki jau pažengusių šokėjų. Visi seminarai vyks Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. Be to, Vilniaus klubuose „Tamsta” bei „Woo” kasdien bus rengiami salsos vakarėliai.
Salsos šokiai ir muzika žavi daugybę žmonių visame pasaulyje, dažniausiai salsos gerbėjai suformuoja ir savitą kultūros sluoksnį. Nenuostabu, nes salsa priklauso vadinamųjų „socialinių šokių” grupei ir spinduliuoja žmogaus socialumo idėją. Salsos atlikėjas turi mokėti šokti su bet kuriuo kitu salsa žingsnius ir judesius mokančiu žmogumi, ne tik su savo pagrindiniu partneriu.
Salsa – tai lyg naujas gyvenimo būdas. Gyvenimo, turinčio savitą filosofiją, leidžiančio pajusti fizinį ir dvasinį komfortą. Norint šokti salsa visiškai nebūtina būti profesionaliu šokėju. Šio šokio gali mokytis ir išmokti gerai šokti bet kuris žmogus, neabejingas salsos muzikai. Salsos gerbėjai sako, kad jei žmogus niekada gyvenime nėra šokęs, tai net privalumas, nes tuomet besimokantis įsisavina specifinius salsos žingsnius ir nėra veikiamas jokių įpročių dėl anksčiau išmoktų šokių. Dažnam būtent salsa tampa puikias emocijas dovanojančiu gyvenimo atradimu.
Pažymėtina, kad salsa, būdama viena iš daugybės pasilinksminimo formų, skatina sveiką gyvenimo būdą – juk norėdamas šokti žmogus turi būti geros fizinės būklės.
Salsos muzika labai specifinė, ji susiformavo iš kelių kultūrų. Sakoma, kad salsa pamilęs žmogus be jos vėliau sunkiai begali gyventi. Kartais net juokaujama, jog didžiausi šios muzikos ir šokio mylėtojai suserga „salsaholizmu”. Kita vertus, vargu ar ši „liga” bus kada nors įtraukta į rimtų negalavimų sąrašą. Greičiau jau salsa bus rekomenduojama visiems, kam gyvenime trūksta spalvų, naujų įspūdžių, bendravimo ir geros nuotaikos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.