Portugalijoje nustatytas įtariamas mergaitės pagrobėjas

Portugalijos policija, tirianti ketverių metų britės Madeleine „Maddie” McCann (Madlen „Medi” Makkan) pagrobimą, nustatė įtariamąjį, pranešama antradienį.

„Yra įtariamasis”, – sakė policijos atstovė, kuri daugiau jokių detalių nepateikė.

Tuo tarpu naujienų agentūra „Lusa” pranešė, kad oficialus tyrimas pradėtas vieno brito atžvilgiu.

Pranešime cituojami šaltiniai, kurie sakė, kad įtariamasis yra 32 metų Robertas Muratas (Robertas Mjuratas), kurį policija apklausė pirmadienį vakare.

Tyrėjai pirmadienį atliko kratą R.Murato namuose Praja da Luše, už 100 m nuo klubo „Ocean” komplekso, kur mergaitė gegužės 3 dieną dingo.

Pirmadienį policija taip pat apklausė vieną portugalą ir vieną moterį, kuri, kaip pranešama, yra vokietė.

Britų užsienio reikalų sekretorė Margaret Beckett (Margaret Beket) pirmadienį šios bylos tyrimą aptarė su Portugalijos užsienio reikalų ministru Luisu Amato (Luišu Amatu) ir pasiūlė Londono pagalbą.

Du britų policininkai ir vienas kriminalistas jau padeda tirti šią bylą, o padėti sielvartaujantiems tėvams sekmadienį vakare į Portugaliją atvyko du britų advokatai.

Mergaitės tėvus, kurie jos dingimo metu valgė šalia klubo esančiame restorane, Didžiojoje Britanijoje palaiko įžymybės, sporto žvaigždės ir visa visuomenė.

Knygų apie Harį Poterį autorė J.K.Rowling (Dž.K.Rouling) ir „Virgin” magnatas seras Richardas Bransonas (Ričardas Bransonas) už dingusios Madeleine sugrąžinimą pasiūlė iš viso 2,5 mln. svarų (12,6 mln. litų).

Škotų verslininkas Stephenas Winyardas (Stivenas Vinjardas) pasiūlė milijoną svarų, „The News of the World” pažadėjo 250 tūkst. svarų; finansinį atlygį pasiūlė ir milijardierius seras Philipas Greenas (Filipas Grinas).

Futbolo žvaigždės, tarp jų – Davidas Beckhamas (Deividas Bekemas), paskelbė prašymą grąžinti mergaitę tėvams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.