Japonijoje paauglys į policiją atnešė nukirstą galvą ir pareiškė nužudęs motiną

Japonijoje antradienį į policijos nuovadą atėjo vienas 17-metis, kuris atsinešė nukirstą žmogaus galvą ir pareiškė, jog nužudė savo motiną, pranešė policija.

Fukušimos prefektūroje, 200 km į šiaurę nuo Tokijo esančio Aidzuvakamacu policija nurodė, kad pradėjo tyrimą dėl nužudymo, bet atsisakė skelbti, ar tas paauglys buvo areštuotas.

Naujienų agentūra „Kyodo” pranešė, kad policija vaikino namuose surado žmogaus kūną be galvos.

Paauglys, kuris mokosi vietos mokykloje, į nuovadą anksti antradienį atėjo vienas; galvą jis atsinešė pirkinių maišelyje.

1997 metais visa šalis buvo sukrėsta, kai 14-metis moksleivis buvo areštuotas už 11-mečio nužudymą ir jo galvos nukirtimą. Tai įvyko šalies vakaruose esančiame Kobės mieste; nužudyto berniuko galva buvo palikta prie mokyklos vartų.

Nors statistika rodo, kad nepilnamečių – jaunesnių nei 20 metų jaunuolių – nusikalstamumas ir jų įvykdomų žmogžudysčių skaičius pastaraisiais metais mažėja, dėl virtinės sensacingų nusikaltimų raginama griežčiau bausti nusikalstančius jaunuolius.

Po minėtos žmogžudystės Kobėje 2001 metais amžius, nuo kurio nepilnamečiai gali būti siunčiami į pataisos darbų koloniją, buvo sumažintas nuo 16 iki 14 metų. Praėjusį mėnesį žemuosiuose parlamento rūmuose buvo priimtas įstatymo projektas dėl šio amžiaus sumažinimo iki 12 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.