„Alytaus tekstilė” gali sustoti iki privatizavimo

Per Vilniaus vertybinių popierių biržą pateikta privatizuoti „Alytaus tekstilė” kol kas nesulaukia investuotojo ir vėl priversta visiškai nutraukti gamybą. Vienintelis šiuo metu veikiantis bendrovės siuvimo cechas dirbs iki ketvirtadienio. Gali būti, kad iki naujojo šeimininko atėjimo įmonė nebeatnaujins veiklos, rašo „Lietuvos rytas”.

Įmonėje kartu su administracijos darbuotojais dabar dirba 240 žmonių, iš jų vien siuvimo ceche – 115. Šis cechas jau baigia vykdyti užsakymus ir darbuotojus išleis atostogauti.

Laikinoji „Alytaus tekstilės” generalinė direktorė Dalia Rimkuvienė teigia, kad siuvimo cechą norima galutinai perkelti iš nuomojamų patalpų į nuosavas – tai pagrindinė priežastis, kodėl stabdomas jo darbas maždaug dviem savaitėms.

Anot jos, kalbėti apie tolesnes bendrovės veiklos perspektyvas, kai trūksta apyvartos lėšų, o sąskaitos yra areštuotos, sudėtinga. Tikimasi, kad problemas galėtų išspręsti tik naujas savininkas. Valstybės valdomą 69,56 proc. „Alytaus tekstilės” akcijų paketą biržoje viliamasi parduoti iki birželio 15 dienos. Paketo pradinė pardavimo kaina – 358,281 tūkst. litų, arba 1 centas už akciją. Paketas privatizuojamas jo neskaidant.

Valstybės turto fondo privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas teigia, kad yra besidominčių įmonės akcijomis ir tikimasi, kad jas pavyks parduoti. „Jei ne, žiūrėsime, kokie yra alternatyvūs variantai”, – sakė jis.

Pernai „Alytaus tekstilė” patyrė 8,327 mln. litų nuostolių, o 2005 m. – beveik 16 mln. litų. Iš viso bendrovę slegia 62,28 mln. litų nuostolių našta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.