„Ventspils” sušvelnino serijos rezultatą triuškinama pergale

Latvijos pirmenybių trečiose finalo rungtynėse pirmąją pergalę iškovojo namuose žaidusi čempionų titulą ginanti „Ventspils” ekipa, kuri rezultatu 90:64 (26:17, 20:16, 24:22, 20:9) sutriuškino Ramūno Butauto treniruojamą Rygos „ASK Riga” komandą ir sušvelnino serijos iki keturių pergalių rezultatą 1-2.

Nuo pat pirmųjų susitikimo minučių aikštelėje dominavo „Ventpils” klubas, kurie neleido svečiams net pagalvoti apie apylygį rezultatą. Po dviejų kėlinukų ekipas jau skyrė 13 taškų šeimininkų persvara (46:33), o per paskutinį kėlinuką sostinės komandai pavyko pelnyti vos 9 taškus.

Beviltiškai atrodžiusiems „ASK Riga” žaidėjams nepadėjo ir pagrindinis komandos įžaidėjas Curtis Millage. Nors krepšininkas antrose finalo rungtynėse patyrė traumą ir nebuvo aišku, ar jis galės rungtyniauti, gynėjas surinko 16 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Nesėkmingai rungtynėse pasirodė abu Rygos ekipos rungtyniaujantys lietuviai Steponas Babrauskas ir Martynas Andriukaitis.

S.Babrauskas per 10 minučių pataikė abu baudos metimus ir surinko 2 taškus, bet aikštelę paliko dėl išnaudoto 5 pražangų limito, o M.Andriukaitis per 7 minutes prametė dvitaškį, du tritaškius, bet taip pat sumetė abu baudos metimus ir pelnė 2 taškus. Jis surinko 3 pražangas.

Tuo tarpu „Ventspils” komandoje taškų pelnė net 11 aikštelėje pasirodžiusių krepšininkų iš 12, o vienas geriausių sezono rungtynių sužaidęs aukštaūgis Uvis Helmanis surinko 23 taškus (tritaškiai 5/6).

„Ventspils”: U.Helmanis 23, J.Love 14, A.Vairogs 9, A.Vitols 8.

„ASK Riga”: S.Valters 17, C.Millage 16 (5 rez.perd.), A.Vecvagars 11, S.Buškevics 8.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.