Pakistane nužudytas Aukščiausiojo Teismo pareigūnas

Nežinomi užpuolikai pirmadienį įsiveržė į Aukščiausiojo Teismo aukšto rango pareigūno Syedo Hamido Razos (Sajido Hamido Razos) namus Islamabade ir jį nušovė.

Šiuo metu smurtas Pakistane yra suintensyvėjęs dėl šio Teismo pirmininko įgaliojimų sustabdymo.

S.H.Raza buvo nužudytas priešaušriu, kelios valandos prieš tai, kai Teismas pradėjo svarstyti kaltinimų jo pirmininkui Iftikharui Muhammadui Chaudhry (Ifticharui Muhamadui Čaudhriui) teisėtumą. Tik pradėjęs posėdį, Teismas paskelbė pertrauką iki antradienio, nes dėl šališkumo rizikos atsistatydino vienas teisėjas, kurį reikia pakeisti.

„Nežinomi užpuolikai įsiveržė į Aukščiausiojo Teismo parengtinį bylų tyrimą prižiūrinčio pareigūno Razos namus ir jį nušovė”, – sakė Islamabado policijos pareigūnas Mohammadas Aslamas (Mohamadas Aslamas).

Pasak jo, policija dar aiškinasi šios žmogžudystės motyvus.

Pakistano prezidentui Pervezui Musharrafui (Pervezui Mušarafui), kuris yra svarbus JAV sąjungininkas, kovo 9 dieną atleidus I.M.Chaudhry, kilo protestų banga ir rimčiausia politinė krizė per aštuonerius P.Musharrafo valdymo metus.

Tuo tarpu šalies pietuose esančiame Karačyje sporadiški neramumai tęsiasi jau trečią dieną. Savaitgalį šiame mieste per vyriausybės šalininkų ir Teismo pirmininko rėmėjų susirėmimus žuvo 41 žmogus.

Liudininkai pranešė, kad sekmadienį vakare ir anksti pirmadienį įpykę protestuotojai šaudė į orą, degino padangas ir blokavo gatves, tačiau apie tuo metu žuvusius žmones pranešimų nėra.

Parduotuvės ir mokyklos buvo uždarytos, beveik nevažinėja visuomeninis transportas, nes vietos valdžia paskelbė gedulo dieną per savaitgalį žuvusiems žmonėms pagerbti.

Sekmadienį kareiviams Karačyje įsakyta šaudyti į riaušininkus tuoj pat pamačius, be to, valdžia uždraudė didesnius nei penkių žmonių susibūrimus.

Opozicinės partijos ragino surengti visoje šalyje antrą „juodąją dieną” – streikus ir protestus dėl kraujo liejimo.

P.Musharrafas I.M.Chaudhry nušalino dėl įtariamo piktnaudžiavimo tarnyba, padedant sūnui kilti karjeros laiptais. Aukščiausiasis teismas gegužės 7-ąją sustabdė Aukščiausiosios teismų tarybos tyrimą I.M.Chaudhry atžvilgiu.

Oponentai sako, kad P.Musharrafas I.M.Chaudhry nušalino siekdamas užsitikrinti teisminės valdžios paramą, jei būtų teisinių prieštaravimų jo ketinimui siekti dar vienos penkerių metų kadencijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.